ASCOR Iași a finalizat a patra casă: Va adăposti o altă familie în dificultate

Membrii ASCOR Iași au anunțat sâmbătă finalizarea lucrărilor la a patra locuință construită în cadrul programului Împreună ridicăm o casă.

Vineri, 11 noiembrie, aceasta va fi sfințită și oferită unei familii din comuna Vlădeni, județul Iași, formată din două fete, Irina și Sidonia, și bunica lor, Emilia, care le-a crescut după ce mama le-a părăsit, iar tatăl lor a decedat.

Proiectul a adus împreună tineri, donatori din țară și din afara țării, autorități locale, clerici și laici. Locuința are suprafața utilă de aproximativ 80 de metri pătrați și cuprinde două dormitoare, o bucătărie open-space, o baie și un hol generos.

„Campania aceasta este unul dintre proiectele pilon ale asociației noastre și demonstrează puterea cuvântului împreună, dar și puterea modelului”, transmite Iulian Tomeac, președinte ASCOR Iași.

„Ceea ce ne bucură în legătură cu acest proiect este faptul că inspiră și alți tineri să construiască case pentru cei nevoiași. Astfel, inițiative asemănătoare au luat naștere și în filialele ASCOR Constanța, Suceava și Bacău. Este o putere a modelului, o forță a binelui care nu rămâne izolat.”

„În această perioadă de coordonare a proiectului am trăit clipe pe care nu le-am mai întâlnit și cu siguranță nu le voi mai întâlni”, povestește Remus Fandarac, coordonatorul departamentului de Asistență Socială al ASCOR Iași.

„Ne-am lovit de multe ispite, dar acestea au fost acoperite de multele bucurii dăruite prin mila Lui Dumnezeu. Datorită oamenilor care ne-au fost alături, nădejdea s-a înmulțit în sufletul nostru, împlinind un vis al fetelor, pe care nu au îndrăznit niciodată să-l împărtășească nimănui: un acoperiș deasupra capului.”

Remus Fandarac le transmite mulțumiri sponsorilor Vlad Plăcintă și Asociația „Salvează o inimă”, comunitatea parohială românească „Sf. Ier. Teotim” din Giaveno, Italia și tuturor celor care s-au implicat în acțiune.


Programul „Împreună ridicăm o casă” a început în 2019, când tinerii din ASCOR Iași, în frunte cu Părintele Andrei Mocanu, pe atunci coordonator ASCOR Iași, au construit prima casă pentru o familie din Glodenii Gândului, județul Iași, iar mai apoi a urmat câte una pentru o familie din județul Botoșani și alta din Vlădeni.

Donează

ASCOR Iași
RO61BRDE240SV95235282400
BRD – sucursala Iași
Detalii plată: Campanii ASCOR

Foto credit: ASCOR Iași

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente