Bilanț de etapă al Caravanei ASCOR: Peste 1500 de copii au citit Noul Testament împreună cu studenții

Reprezentanții Asociației Studenților Creștin-Ortodocși (ASCOR) din Iași au transmis săptămâna aceasta un bilanț de etapă al proiectului catehetic inițiat de ei și intitulat Caravana ASCOR. Acesta promovează lectura Noului Testament în rândul copiilor din mediul rural și identifică problemele cu care ei se confruntă.

Până în prezent au avut loc 30 de întâlniri în parohiile din Arhiepiscopia Iașilor, 12 în Episcopia Hușilor și o întâlnire în Republica Moldova. Doar în Arhiepiscopia Iașilor membrii ASCOR s-au întâlnit cu 1500 de copii: le-au dăruit câte un exemplar din Noul Testament, din care au și citit împreună în cadrul atelierelor biblice organizate de parohii.

„Pentru a te înțelege mai ușor cu un copil e nevoie să vorbești aceeași limbă cu el. Cred că unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui proiect e dat de faptul că ateliere sunt ținute pentru tineri, de către alți tineri, care sunt membrii ASCOR Iași. Tinerii se pot apropia mai ușor de biserică prin alți tineri, pot prelua modele și pot afla soluții la problemele personale”, transmite Iulian Tomeac, președintele ASCOR Iași.

Proiectul a fost lansat în data de 4 martie 2022 cu obiectivul de a ajunge la 2500 de copii.

Întâlnirile sunt organizate cu sprijinul parohiilor. Foto: ASCOR Iași

Anul acesta proiectul a fost implementat prin filialele ASCOR regionale în: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Arhiepiscopia Alba Iuliei, Episcopia Hușilor și Episcopia Maramureșului și Sătmarului.

„Caravana ASCOR este un proiect care a crescut organic datorită implicării voluntarilor. Fie că au job-uri sezoniere sau se bucură de vacanță alături de cei dragi de acasă, după un an universitar plin de activități, voluntarii dăruiesc din timpul lor pentru a pune și ei o cărămidă în procesul de formare a tinerilor noștri”, explică Grigorie Pîjîn, vicepreședinte ASCOR Iași și coordonator al proiectului Caravana ASCOR.

„Este fascinant să observi că studenți de la diferite facultăți ieșene, care nu au legături directe cu domeniul teologic, acordă o atenție foarte mare citirii Noului Testament, care este o Carte fundamentală pentru orice tânăr la început de drum – Scrisoarea de Dragoste al lui Dumnezeu pentru oameni”, adaugă tânărul.

Caravana mai trebuie să ajungă la 600 de tineri din satele Moldovei, lucru care solicită foarte multe resurse.

Donează

Cont: RO61BRDE240SV95235282400
Banca: BRD
Detalii plată: Caravana

Contact

Grigorie Pîjîn, coordonator proiect, +40 741 925 996

Foto credit: ASCOR Iași

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente