Ansamblul cameral de muzică veche „Anton Pann”, recital la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova

Ansamblul cameral de muzică veche „Anton Pann” va oferi publicului ieșean un recital de muzică veche românească, sâmbătă seara, în cadrul Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Moldova.

Concertul va avea loc în Grădina Palas începând cu orele 20.00, informează Arhiepiscopia Iașilor printr-un comunicat remis Basilica.ro.

Muzica Ansamblului cameral de muzică veche „Anton Pann” readuce în atenția unei audiențe tot mai numeroase, prin căldura interpretării fără cusur a ornamenticii și ritmicii specifice, savoarea muzicii de curte, delicatețea formelor clasice de sorginte orientală și, totodată, un suflu nou de energie transpusă prin orchestrația actuală, vivacitatea tinereții interpreților și devotamentul lor față de muzica pe care o propun.

Ansamblul cameral de muzică veche Anton Pann și-a ales ca misiune să redescopere frumusețea muzicii vechi românești și să o împărtășească, în bucurie, cu publicul. Grupul a luat ființă în anul 2004 și a atras tineri muzicieni, absolvenți ai Universității Naționale de Muzică, uniți de pasiunea lor comună de a aduce din nou la lumină valori culturale muzicale dintre secolele XIV și XIX.

Autenticitatea muzicii lor se bazează atât pe folosirea instrumentelor tradiționale, pentru un sunet ce redă cât mai fidel emoția epocii, cât și o pe amplă activitate de cercetare în urma cărora au fost descoperite documente vechi și manuscrise, aflate în custodia unor biblioteci din țară sau în arhivele unor mănăstiri și biserici din România.

Fiecare concert al Ansamblului Anton Pann aduce în fața publicului frumsețea demult uitată a muzicii vechi ce renaște în luminile scenei și compozitori valoroși din vechime, precum Dimitrie Cantemir, Anton Pann, Gheorghe Ucenescu, Mitropolitul Veniamin, Costache, Ioan Căianu, Ali Ufki, Sultanul Abdul Aziz, Tambur Cemil Bey și mulți alții revin în actualitate.


Concertul face parte din seria de evenimente publice cuprinse în cadrul Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Moldova – ITO Moldova , eveniment  organizat de Arhiepiscopia Iașilor în perioada 23-25 august 2019.

Participă 1500 de tineri cu vârste între 14-35 ani din județele Iași, Neamț, Botoșani, Suceava, Vaslui, Bacău, Ialomița. Din program fac parte 6 conferințe tip TEDx, ateliere de dezbateri, vizitarea orașului Iași, conferința cu tema Tânărul în Cetate, ș.a.

Afișul evenimentului.

Foto credit: Ansamblul Anton Pann

Comentarii Facebook


Știri recente