ATOR Banatul de Munte a fost distinsă cu „Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne”

Asociația Tinerilor Ortodocși Români (ATOR) din Banatul de Munte a primit duminică distincția „Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne”.

Ministrul de Interne i-a înmânat distincția Președintei Asociației, Anita Radics, la începutul manifestărilor dedicate sărbătoririi unui deceniu de la sfințirea Catedralei din Caransebeș.

Placheta de onoare a MAI a fost oferită în semn de recunoștință și prețuire pentru întreaga activitate de voluntariat din cadrul celor patru ani de existență a asociației, activitate desfășurată în folosul sprijinirii, ajutorării și formării diferitelor categorii de persoane, de la copii, tineri, adulți și până la persoane vârstnice.

”Voluntariatul de mână cu Hristos nu e puțin lucru

Anita Radics a declarat pentru Basilica.ro că distincția a fost primită cu bucurie și implică o responsabilizare în proiectele viitoare.

„Este o bucurie, o încurajare pentru noi și, mai ales, o responsabilizare pentru fiecare voluntar în parte. De-a lungul timpului, ceea ce ne-a motivat pe noi să înaintăm în activitățile pe care le-am organizat au fost toate întâlnirile, poveștile și experiențele împărtășite cu oamenii aflați în situații dificile și care, ulterior, ne-au devenit prieteni”.

„Tot ceea ce noi am simțit și am trăit prin campaniile, taberele și proiectele noastre ne-a zidit, ne-a împlinit și ne-a făcut să vrem să gustăm mai mult din bucuria de a ști că am contribuit, cândva, la binele cuiva. Voluntariatul de mână cu Hristos nu e puțin lucru. E ceva prin care se oferă și se primește, deopotrivă, cât nu se poate măsura în cuvinte”.

„Distincția aceasta este o încredințare a faptului că ceea ce facem noi, modul în care am crescut, ne-am format și în care am ales să ne trăim tinerețea este unul corect”, a afirmat Preşedinta ATOR Banatul de Munte.


Portret de voluntar în Banatul de Munte: Anita Radics despre bucuria de a fi „Mâinile bucuriei”


La momentul festiv au fost prezentate principalele proiecte desfăşurate de asociaţie în cei patru ani de existenţă, dintre care:

  • „Ghiozdanul cu Bucurii” – campanie de donații de rechizite și echipamente școlare, desfășurată in 3 ediții (2016, 2017, 2018), 550 de beneficiari;
  • „Ghetuțele lui Moș Nicolae” – campanie de donare de încălțăminte de iarnă copiilor defavorizați (2018) când au fost ajutați 653 copii și tineri;
  • „Împreună dăruim viață” – campanie de donare de sânge și de alimente persoanelor vârstnice, 3 ediții între anii 2017- 2018;
  • „Tabăra din Inima Satului” – proiect educativ-cultural care a implicat, la cele două ediții, 110 voluntari din rândurile membrilor asociației și ai centrelor de tineret de pe raza Eparhiei. Aceștia au desfășurat 18 tabere sociale, cu caracter educativ, cultural și spiritual, pentru 15 comunități rurale și urbane dezavantajate de pe cuprinsul județului;
  • Campania umanitară „Mâinile Bucuriei” – cea mai mare campanie de donare de alimente, mâncare caldă, produse igienico-sanitare, precum și alte produse, în perioada stării de urgență și de alertă (perioada martie-iunie 2020), cu 100 de beneficiari activi, deserviți zilnic de cei 60 de voluntari ai campaniei – membri ai asociației, voluntari din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, studenți ai Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, precum și membrii asociației „Guerrilla MC”; campania va fi reluată în toamna acestui an;
  • Asociația a fost parteneră în activități, de-a lungul timpului, cu diferite instituții și ONG-uri din județ, dintre care unul dintre cei mai apropiați parteneri a fost Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin.

Foto credit: Facebook / ATOR Banatul de Munte


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente