Portret de voluntar în Banatul de Munte: Anita Radics despre bucuria de a fi „Mâinile bucuriei”

Într-un interviu acordat în presa locală, Anita Radics, Președinte ATOR Banatul de Munte, vorbește despre bucuria de a fi voluntar, dar și despre responsabilitate, puterea exemplului ori „arta răbdării”.

Anita Radics are 21 de ani și studiază Psihologia la Universitatea de Vest din Timișoara.

Prin campania „Mâinile Bucuriei”, ea a reușit împreună cu ATOR Banatul de Munte să fie un real sprijin pentru persoanele vulnerabile din Caraș-Severin în contextul pandemiei de coronavirus.

„Un lucru după care eu și noi ne-am ghidat în această campanie au fost următoarele cuvinte: poți să fii bine, atunci când știi că și cel de lângă tine se simte la fel. Întotdeauna mi-a plăcut să cred și să văd că noi suntem responsabili unii față de ceilalți, unii de sănătatea celuilalt, unul de integritatea celuilalt”, mărturisește Anita Radics.

„Totodată, îmi place și să cred că noi am ajuns cumva la măsura aceea în care ne hrănim din bucuria și din recunoștința pe care o primim din mâinile și mulțumirile celor pe care îi ajutăm, lucru ce valorează mai mult decât absolut orice apreciere sau premiu și nu sunt vorbe goale”.

„Dacă te urci acum în mașină, pornești la drum și după trei luni de campanie umanitară în care vezi zilnic ochii acelorași bunici care îți și mărturisesc că văd în tine speranță, vei înțelege exact ce spun, vei înțelege cât de mult te hrănește pe tine bucuria lor că nu sunt uitați”, spune Anita.

Un alt motiv pe care îl consideră important este acela de a fi exemplu în lumea în care ne învârtim, pentru că „puterea exemplului personal face minuni, chiar și în tăcere, pentru cei care nu doresc întotdeauna să o recunoască”.

Image may contain: one or more people, people standing, car and outdoor
Sursă foto: Facebook / ATOR Banatul de Munte

„Întreaga mea echipă este o eroină”, a declarat Anita.

Din martie și până în prezent, a reușit să distribuie un număr de 1.923 de porții cu mâncare caldă, în valoare de 21.810 lei. Valoarea totală a campaniei, până în acest moment, este de 27.999 lei, iar până la finalul ei, se estimează că va merge până spre 40.000 lei, a precizat Anita Radics, președinte ATOR Banatul de Munte.

Vezi interviul integral pe reper24.ro.

Sursă foto: Facebook / ATOR Banatul de Munte


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei este confirmarea credinței apostolice a poporului român (Text integral)

Predica Preafericitului Părinte Daniel la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, rostită în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală, 30.11.2023. Text revizuit de autor: Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi…