A fost inaugurată cea de-a treia casă construită de ASCOR Iaşi

Cea de-a treia locuinţă construită de ASCOR Iaşi a fost inaugurată în 21 mai 2021, în ziua de cinstire a Sfinţilor Împăraţi Constantin şi mama sa, Elena.

Casa a fost ridicată în comuna Vlădeni, județul Iași, şi a fost sfinţită de Episcopul Macarie al Europei de Nord. Ierarhul le-a mulțumit tuturor celor care au contribuit și a precizat că răsplata acestora va fi în cer, nu pe pământ.

Proiectul s-a concretizat în aproximativ 8 luni de zile prin eforturile voluntarilor ASCOR Iaşi, susţinuţi de alte sute de binevoitori, care au reuşit să ridice un acoperiş deasupra capului pentru cinci copii și o mamă văduvă, care îşi creşte singură copiii.

Programul „Împreună ridicăm o casă” a fost iniţiat de fostul coordonator, actualmente diaconul Andrei Mocanu, și continuat de Remus Fandarac, actualul coordonator.

A 4-a casă

ASCOR Iași se concentrează pe mai departe la sfințirea celei de a patra case pentru două fete care sunt crescute de bunica lor. Detalii, aici.

Persoanele interesate să sprijine construcția casei cu numărul 4, pot dona în subcontul ASCOR Iași, cu mențiunea „Donație casă”: RO61BRDE240SV95235282400(BRD – sucursala Iași).

ASCOR Iași

S-a înființat la 14 octombrie 1990, la inițiativa unui grup de studenți, cu sprijinul și binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la acea vreme mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Ocrotitorii spirituali ai ASCOR Iași sunt Sfântul Calinic de la Cernica și Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Foto credit: ASCOR Iaşi


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente