Arhiepiscopul Ioachim în noaptea dintre ani: Să fiți purtători de lumină și sare a pământului

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a vorbit, după slujba oficiată în noaptea dintre ani la Catedrala din Roman, despre cursul și valoarea vieții pământești afirmând că trebuie să fim „purtători de lumină și sare a pământului”.

„Sarea este acel element care dă savoare, dă gust la tot ceea ce este insipid”, a spus ierarhul care apoi a reiterat urarea ca „2019 să devină un an consacrat lui Dumnezeu”.

Înaltpreasfinţia Sa a precizat că trebuie „să fim conștienți că totul facem prin El și în El”, iar în toate provocările acestei lumi, în tot acest labirint, trebuie să căutăm „lumina lui Hristos”.

Ierarhul a explicat faptul că „viața noastră este o continuă metamorfoză, adică o transformare sau o transfigurare”.

„Viața noastră de toate zilele este un amestec de moarte și înviere! Când dormim, în somnul din noapte, aceasta parcă este o pregustare a morții. Viața noastră se succede în niște etape și trecem dintr-una în alta fără să ne mai întoarcem la cele dinainte pe care le-am trăit în viața aceasta”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Alături de Arhiepiscopul Ioachim au slujit la Catedrala din Roman preoții consilieri și inspectori de la Centrul eparhial, preoții din Protopopiatul Roman și de preoții slujitori la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Parascheva”, informează Arhiepiscopia.

Foto credit: Arhiep

Comentarii Facebook


Știri recente