Ambasadorul Saranga, la Reprezentanţa Patriarhiei de la Ierusalim | „Este important să fie respectată libertatea religioasă”

E.S. David Saranga, Ambasadorul Israelului în România, a vizitat marţi Aşezământul Românesc de la Ierusalim. Oficialul israelian a fost primit de pr. Teofil Anăstăsoaie, Reprezentantul Patriarhiei Române în Ţara Sfântă.

„Biserica Românească de la Ierusalim este un punct de reper pentru cultura Israelului”, a spus Ambasadorul David Saranga. Excelenţa Sa şi-a exprimat dezacordul faţă de vandalizarea recentă a aşezământului românesc şi a subliniat importanţa libertăţii religioase.

Incidentele au ajuns în atenţia autorităţilor şi s-a luat atitudine din partea Ministerului de Interne şi a Primăriei Ierusalimului.

„Pentru Guvernul Israelian este foarte important să vadă că libertatea religioasă se păstrează”, a declarat E.S. David Saranga.

Ambasadorul David Saranga se află în Ţara Sfântă cu prilejul sărbătorii paştelui evreiesc şi a dorit să viziteze Aşezământul românesc de la Ierusalim, a spus Pr. Teofil Anăstăsoaie. „Excelenţa Sa a mai afirmat că sprijină cu tot dinadinsul misiunea românească la locurile sfinte, fiind o formă de a prezenta România”.

Discuţiile celor doi oficiali s-au referit şi la reluarea pelerinajelor între România şi Israel.

„Israelul doreşte ca în curând să primească din nou pelerini şi turişti (…). În acest sens, Excelenţa Sa a declarat că în momentul de faţă se desfăşoară negocieri guvernamentale între cele două părţi pentru a găsi o soluţie amiabilă”.

„Am mulţumit şi noi pentru grija arătată de domnia sa faţă de misiunea românească la locurile sfinte şi nădăjduim ca pe viitor lucrurile să se îmbunătăţească, să se calmeze spiritele şi să existe o bună convieţuire aşa cum a fost în trecut”, a precizat reprezentantul Patriarhiei Române în Ţara Sfântă.

David Saranga a fost numit Ambasador al Israelului în România în anul 2019.

Foto credit: Pr. Teofil Anăstăsoaie

Comentarii Facebook


Știri recente