Liturghie arhierească în parohia Izvorul Tămăduirii – Burdujeni, Protopopiatul Suceava I

Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Pimen a săvârșit duminică, 23 februarie 2014, Sfânta Liturghie în parohia „Izvorul Tămăduirii” – Burdujeni, Protopopiatul Suceava 1, județul Suceava. În predica din cadrul slujbei, ierarhul a vorbit despre Judecata de Apoi și despre importanța respectării poruncilor lui Dumnezeu, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Credincioșii din parohia „Izvorul Tămăduirii” – Burdujeni, Protopopiatul Suceava 1, au vut bucuria de a-l primi în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Ierarhul locului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială. Din soborul de preoți a făcut parte și pr. Vasile Irimia, protopop al Protopopiatului Suceava 1. În cadrul slujbei, IPS Arhiepiscop Pimen a adresat un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre semnificațiile Evangheliei din Duminica Înfricoșătoarei Judecăți. „Când vom fi judecați de Dumnezeu, vom răspunde pentru toate gândurile noastre, pentru toate cuvintele noastre și vom lua răsplata cuvenită. Legea universală este ca virtutea să se răsplătească, iar păcatul să se pedepsească. Dumnezeu este îndelung răbdător și iubitor de oameni. Judecata lui Dumnezeu este dreaptă și înfricoșătoare pentru fiecare dintre noi, dar mai ales pentru cei care nu s-au căit pentru păcatele săvârșite. Să fim ascultători față de poruncile lui Dumnezeu și să cerem ajutorul Lui. Noi vom fi judecați pentru ce am făcut sau pentru cele ce am fi putut să le facem. Oamenii săraci, bolnavi și nevoiași sunt numiți „frații mai mici ai Mântuitorului Hristos”. Noi suntem datori să-i ajutăm pe aceștia atât cât putem. Ajutându-l pe cel sărac, Îl împrumutăm pe Dumnezeu”, a explicat Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, care a îndemnat credincioșii să țină Postul Sfintelor Paști. „Postul este numit „împărăteasa virtuților”. Să postim potrivit rânduielii bisericești, potrivit sănătății și poveții duhovnicești a preotului duhovnic”, a adăugat ierarhul.

Biserica parohială va fi pictată

Părintele paroh Laurențiu Nicolae Stamatin a remarcat că în parohia „Izvorul Tămăduirii” din Burdujeni a fost o sărbătoare deosebită, întrucât Sfânta Liturghie a fost slujită de IPS Pimen. „Parohia noastră este una tânără, iar într-un timp relativ scurt am reușit să realizăm lucruri deosebite. Toate acestea au fost realizate cu ajutorul lui Dumnezeu, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Pimen și cu sprijinul enoriașilor. Nădăjduim să demarăm lucrările de pictură și să ne întâlnim cu toții în ziua cea mare a sfințirii bisericii. Dorim tuturor credincioșilor un post binecuvântat, iar Bunul Dumnezeu să ne ajute ca să ajungem cu toții mai curați sufletește la slăvita Înviere”, a spus paroh Laurențiu Nicolae Stamatin. Parohia „Izvorul Tămăduirii” – Burdujeni a fost înființată în anul 2000, iar un an mai târziu a fost pusă piatra de temelie a lăcașului de închinăciune. În luna noiembrie a anului 2008 a fost oficiată slujba de sfințire a sfântului altar.

Comentarii Facebook


Știri recente