Facultatea de Teologie din București se extinde

Lucrările de extindere a Facultății de Teologie Ortodoxă din București, demarate la sfârșitul anului trecut, continuă, în această perioadă. Instituția de învățământ va dispune, în curând, de spații noi de studiu și cercetare, dotate modern, amenajate la nivelul al doilea, informează TRINITAS TV.

„Ne bucurăm că timpul ne este favorabil, putându-se observa deja finalizarea structurii metalice pentru viitorul acoperiș”, a spus Pr. Lect. Univ. Dr. Aurel Mihai, coordonatorul proiectului

Proiectul este susținut financiar de Ministerul Educației și Universitatea București.

„S-a constituit deja structura exterioară care este vizibilă. Ea este pregătită pentru a primi noul acoperiș. În interior se lucrează la finisarea scărilor de acces la mansardă și la compartimentarea viitoarelor locații. Mulțumim Universității din București pentru ajutorul acordat. Sperăm să ne bucurăm de același ajutor și în viitor în așa măsură încât până la vară să fie lucrările finalizate”, a mărturisit Pr. Prof. Univ. Dr. Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

Facultatea de Teologie Ortodoxă din București și-a deschis porțile pe 16 noiembrie 1881. Amplasată în centrul Bucureștiului, nu departe de Patriarhie, instituția este unul dintre cele mai vechi și mai importante repere ale învățământului universitar românesc.

Comentarii Facebook


Știri recente