Copiii de la Centrul Educațional Sfântul Mina din Luduș pe scena festivalului de colinde

Cei 25 de copii de la Centrul Educațional „Sfântul Mina” din Luduș vor participa joi, 12 decembrie, la Festivalul de colinde organizat cu prilejul Sărbătorilor de iarnă de Primăria orașului Luduș în colaborare cu Grădinița „Căsuța Fermecată”, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Luduș și Casa de Cultură „Pompeiu Hărășteanu”. Evenimentul se va desfășura de la ora 10:00 la Casa de Cultură „Pompeiu Hărășteanu” din Luduș iar pe scenă vor urca 12 grupuri de colindători. Pentru acest spectacol, cei 25 de copii din centrul educațional s-au pregătit alături de doi animatori socio-educativi, respectiv Raluca Duca și Mariana Beldean și vor interpreta trei colinde tradiționale, după cum informează Biroul de Presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

La finalul spectacolului, toți copiii vor primi pachete de la Moș Crăciun.

Centrul Educațional „Sfântul Mina” din Luduș funcționează pe lângă Așezământul social cu același nume, coordonat de părintele Constantin Savu. În cadrul centrului, 25 de copii care provin din familii sărace, cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, beneficiază zilnic de o masă caldă, sprijin în efectuarea temelor și meditații pentru scăderea riscului de eșec școlar și burse sociale, rechizite și materiale didactice. De asemenea, beneficiarii participă la activități de petrecere a timpului liber, de formare a unor principii și conduite morale de viață și a unor deprinderi practice și de întreținere a spațiului personal. Ei sunt încurajați să comunice în orice ocazie, să își exprime sentimentele, nemulțumirile și dorințele constructiv, fără a-i deranja sau leza pe ceilalți, să învețe să își cunoască și să-și apere drepturile prin intermediul comunicării cu ceilalți. Centrul Educațional funcționează în cadrul proiectului „Rețea interregională de centre educaționale” derulat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia și cofinanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Pe lângă Centrul Educațional, părintele Constantin Savu coordonează și activitatea cantinei sociale din orașul Luduș prin intermediul căreia, persoanele aflate în situații economico – sociale precare primesc zilnic o masă gratuită. Lunar, un număr mediu de 90 de persoane beneficiază de aceste servicii. Cantina socială funcționează în cadrul unui contract de asociere în participațiune încheiat între Consiliul Local Luduș și Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Luduș.

Comentarii Facebook


Știri recente