Noi slujitori ai Domnului în Eparhia Sloboziei și Călărașilor

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a săvârșit Duminică, 8 decembrie 2013, Sfânta Liturghie la Capela „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” a Spitalului Județean Călărași. Din soborul slujitorilor au făcut parte preacucernicii părinți consilieri: Daniel Florin Enașcu, Manuel Rusu, Florin Ionescu și Nicușor Silviu Dascălu, preacucernicul părinte Ramon Eugen Ilie, Protopopul de Călărași, preoți și diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit preot diaconul Vasile Viorel Dinu pe seama parohiei „Sfânta Muceniță Anastasia” din Călărași, Protopopiatul Călărași și întru diacon tânărul teolog Marius Dante Negoiță pe seama parohiei Stejaru, Protopopiatul Slobozia, potrivit sf-esc. La momentul predicii, Preasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică a vindecării femeii celei gârbove și a vorbit despre prăznuirea Duminicii ca zi a Învierii, zi în care suntem chemați să participăm la Sfânta Liturghie și să lăudăm pe Dumnezeu prin faptele noastre.

L-a felicitat pe părintele capelan Ciprian Pârvulescu pentru lucrarea jertfelnică pe care o săvârșește în Spitalul Județean din Călărași.

La sfârșitul Sfintei Liturghii a dăruit copiilor prezenți la slujbă o cruciuliță, iar credincioșilor prezenți în biserică o iconiță cu Sfântul Mare Mucenic Pantelimon. După slujbă Preasfinția Sa a vizitat parohiile „Sfânta Muceniță Anastasia” și Modelu din Protopopiatul Călărași.

Comentarii Facebook


Știri recente