„Lăudați pe Domnul” în Episcopia Sălajului

Episcopia Sălajului a organizat etapa eparhială a Concursului Național de Muzică Bisericească „Lăudați pe Domnul”, ediția a VI-a, la Catedrala episcopală „Înălțarea Domnului” din municipiul Zalău.

La această etapă au participat corurile „Lumină lină!” din Parohia „Sfânta Vineri”, „Gloria Dei” din Parohia „Sfântul Ștefan” și „Bunavestire” din Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, toate din Zalău, și corul „Armonia” din Șimleu Silvaniei. Partenerul Episcopiei Sălajului în realizarea acestui eveniment a fost Centrul de Cultură și Artă a Județului Sălaj. Printre piesele corale care au fost interpretate de corurile înscrise în concurs s-au numărat: „Bine ești cuvântat, Doamne”, „Vrednică ești”, „Cămara Ta”, troparul Nașterii Domnului, irmosul Paștilor, troparul Adormirii Maicii Domnului, irmosul Adormirii Maicii Domnului, „Rugăciune”, „O Fecioară Marie”, „Pe Domnul lăudați”. Juriul a fost prezidat de pr. prof. dr. Vasile Stanciu, titularul catedrei de muzică bisericească și decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Etapa mitropolitană a concursului va fi organizată joi, 26 septembrie, la Cluj-Napoca. Episcopia Sălajului va fi reprezentată de corul „Lumină lină!” al Parohiei „Sfânta Vineri”, care a câștigat etapa eparhială, potrivit Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente