Slujire arhierească la Mănăstirea Jiana

Credincioșii mehedințeni sunt așteptați, la sfârșitul acestei săptămâni, la un pelerinaj de suflet la mănăstirea Jiana, unde vor putea lua parte la o slujbă arhierească.

„Dacă în urmă cu două luni de zile se sfințea paraclisul sfintei mănăstiri, încredințat purtării de grijă a Sfântului Simeon Stâlpnicul, în duminica aceasta, pe 28 iulie, a venit rândul clopotului să primească binecuvântarea de a chema creștinii la împreună rugare.

Slujba de sfințire și Sfânta Liturghie vor fi săvârșite de ierarhul locului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, înconjurat de preoți și diaconi”, ne-a transmis Cătălin Cernătescu, Redactor Știri al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Înființarea mănăstirii Jiana s-a aprobat în ședința Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei din data de 28 mai 2008.

S-a hotărât ca mănăstirea să primească hramul „Sf. Mc. Iuliu Veteranul”, ca mănăstire de călugări, sub jurisdicția Episcopiei Severinului și Strehaiei, urmând a funcționa în cadrul Protoieriei Vânju Mare. Piatra de temelie a sfântului așezământ monahal, aflat în construcție, a fost pusă pe 27 mai 2009.

Biserica și corpul de chilii se află pe pământul familiei Pleniceanu care a donat cinci hectare de teren pentru noul așezământ monahal, în memoria unicului fiu trecut devreme la cele veșnice.

Comentarii Facebook


Știri recente

LIVE: Slujba Învierii la Catedrala Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel oficiază slujba Învierii la Catedrala Patriarhală. Mii de credincioși participă la eveniment pe Colina Patriarhiei. Din soborul slujitor fac parte Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieşteanul şi Paisie Sinaitul, Episcopi vicari patriarhali, precum…