Slujire arhierească la Mănăstirea Jiana

Credincioșii mehedințeni sunt așteptați, la sfârșitul acestei săptămâni, la un pelerinaj de suflet la mănăstirea Jiana, unde vor putea lua parte la o slujbă arhierească.

„Dacă în urmă cu două luni de zile se sfințea paraclisul sfintei mănăstiri, încredințat purtării de grijă a Sfântului Simeon Stâlpnicul, în duminica aceasta, pe 28 iulie, a venit rândul clopotului să primească binecuvântarea de a chema creștinii la împreună rugare.

Slujba de sfințire și Sfânta Liturghie vor fi săvârșite de ierarhul locului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, înconjurat de preoți și diaconi”, ne-a transmis Cătălin Cernătescu, Redactor Știri al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Înființarea mănăstirii Jiana s-a aprobat în ședința Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei din data de 28 mai 2008.

S-a hotărât ca mănăstirea să primească hramul „Sf. Mc. Iuliu Veteranul”, ca mănăstire de călugări, sub jurisdicția Episcopiei Severinului și Strehaiei, urmând a funcționa în cadrul Protoieriei Vânju Mare. Piatra de temelie a sfântului așezământ monahal, aflat în construcție, a fost pusă pe 27 mai 2009.

Biserica și corpul de chilii se află pe pământul familiei Pleniceanu care a donat cinci hectare de teren pentru noul așezământ monahal, în memoria unicului fiu trecut devreme la cele veșnice.

Comentarii Facebook


Știri recente