Patriarhul Daniel îndeamnă părinții, profesorii și preoții să îi susțină pe tinerii care au examene

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis luni un mesaj în care îndeamnă profesorii, părinți și preoții să îi susțină concret pe elevii care susțin examene în această perioadă. 

Mesajul integral:


Binecuvântare și încurajare pentru examene

Iubiți elevi, dragi tineri,

Biserica a susținut și promovat, de-a lungul întregii sale istorii, școala, educația intelectuală, spirituală și morală a omului.

Examenele pe care le susținem în viață sunt reale prilejuri de evaluare și maturizare intelectuală și emoțională într-ο societate din ce în ce mai animată de competiție, dar și etape către înțelegerea și dobândirea unor valori care sporesc cultura esențială a dialogului și întrețin comuniunea firească între oameni.

În această perioadă de examene, plină de emoție și intens consum intelectual, îi îndemnăm pe părinți și profesori, dar și pe preoții din parohiile voastre, să vă susțină concret, fiecare în sfera sa de competență și comunicare cu voi, unind sfatul bun și încurajarea cu rugăciunea și ajutorarea personală.

Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos,  Învățătorul și Lumina lumii, să vă dăruiască pace sufletească, mult curaj, succes și bucurie!

Cu părintească dragoste și binecuvântare,

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române


Foto credit: Basilica.ro


Știri recente