PS Timotei Prahoveanul: Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel ne îndeamnă pe toți la mărturisirea credinței

„Sărbătoarea Sfinților Apostol Petru și Pavel ne îndeamnă pe toți la mărturisirea credinței, la mai multă dragoste față de cuvintele Evangheliei, față de Biserica pe care Mântuitorul a întemeiat-o”, a spus sâmbătă Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul la Sfânta Liturghie, oficiată la Catedrala Patriarhală.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a vorbit despre viața Sfinților Apostoli Petru și Pavel și a subliniat smerenia acestora.

„Sfântul Apostol Pavel în Epistola întâi către Timotei spune: «vrednic de crezare este cuvântul că Fiul lui Dumnezeu a venit în lume să mântuiască pe cei păcătoși dintre care cel dintâi sunt eu». Nu așază în rândul celor păcătoși nici pe cei pe care i-a întâlnit, nici pe cei care ar fi meritat poate acest loc, se consideră cel dintâi dintre păcătoși, el, marele Pavel”, a afirmat ierarhul.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a amintit, totodată, de grija celor doi apostoli pentru Biserica lui Hristos.

„Grija cea mai mare din viața celor doi apostoli și a celorlalți apostoli pe care Biserica îi cinstește în ziua următoare, în 30 iunie, a fost grija lor pentru comunitățile, sau cu alte cuvinte, pentru toată Biserică, pentru că pe unde au predicat, pe unde au mers, pe unde au propovăduit, au înființat comunități, așezând episcopi, preoți și diaconi care au dus mai departe cuvintele Evangheliei”, a explicat Preasfinția Sa.

„Dacă avem puțină dragoste, dacă avem puțină râvnă, va trebui să privim la dragostea lor fără margini, pe care au avut-o la propovăduirea Evangheliei”.

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a subliniat că Sfinții Apostoli Petru și Pavel reprezintă modele pentru slujitorii Bisericii, pentru că au urmat cu desăvârșire cuvintele Mântuitorului: „Luaţi Duh Sfânt; Cărora veţi ierta păcatele, le vor fi iertate şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute”.

„Sfinții Apostol Petru și Pavel sunt modele pentru slujitorii Bisericii. Pentru cei din vremuri bune sau pentru cei din vremuri de încercare, pentru cei care se ostenesc mai mult sau mai puțin, dar care au în persoana celor doi corifei ai apostolilor modelul desăvârșit de slujire al Mântuitorului Iisus Hristos.

„Cuvintele pe care Domnul le-a adresat ucenicilor Săi sunt de mare nădejde pentru fiii Bisericii, pentru cei de acum și din toate vremurile: «Sunt unii din cei care stau aici, care nu vor gusta moarte până când nu vor vedea Împărăția lui Dumnezeu venind pe putere»”, a adăugat la final ierarhul.

Foto credit: Basilica.ro


Știri recente