Mitropolitul Teofan a oficiat Sfânta Liturghie la Capela Universității de Medicină și Farmacie Iași | În imagini

Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei a oficiat joi Sfânta Liturghie la Capela „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca”  a Universității de Medicină și Farmacie din Iași.

Alături de Înaltpreasfinția Sa au slujit Arhim. Nicodim Petre, Starețul Mănăstirii Bucium, Părintele Florin Călugăru, Protopopul de Iași 1, Părintele Ștefan Bârsan, medic și preot slujitor la Parohia „Sfântul Prooroc Daniel”, și Diaconul Paul Dolhăscanu.

prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași și Mitropolitul Teofan, 20.06.2024. Foto credit: Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași / Doru Hobjilă

Mitropolitul Teofan i-a îndemnat pe tinerii comunității să aibă curajul de a merge contra curentului tendințelor moderne în căutarea drumului spre mântuire.

La slujbă au participat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași și studenți mediciniști.

„A fost un moment emoționant, care ne-a liniștit sufletele și care a marcat atât de frumos încheierea activității Capelei UMF Iași pentru anul universitar 2023-2024. Îi mulțumesc încă o dată Înaltpreasfințitului Părinte Teofan pentru că oficiat Sfânta Liturghie arhierească, o slujbă care ne-a oferit speranță și întărire în misiunea și lucrarea pe care ni le-am asumat, ca slujitori ai sănătății”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași, conform site-ului instituției academice.

Mitropolitul Teofan, alături de studenți ai UMF Iași, 20.06.2024. Foto credit: Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași / Doru Hobjilă

Lăcașul de cult din cadrul UMF Iași a primit în dar o icoană a Sfântului Luca al Crimeei.

Icoana cu Sf. Luca al Crimeei primită în dar de Capela UMF Iași. Foto credit: Facebook / Capela UMF Iași

Capela UMF Iași a fost sfințită de Mitropolitul Teofan în primăvara anului trecut. Lăcașul de cult are drept ocrotitori spirituali doi sfinți doctori: Sfântul Apostol și Evanghelist Luca și Sfântul Ierarh Luca, Arhiepiscopul Crimeei.

Foto credit: Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași / Doru Hobjilă


Știri recente