Cros caritabil pentru susținerea construirii Centrului de îngrijiri paliative pediatrice de la Cluj-Napoca

Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români din Cluj-Napoca, în colaborare cu mai multe ONG-uri, organizează „Crosul inimilor mari”, pentru a susține construirea Centrului de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Sfântul Hristofor”.

Evenimentul va avea loc sâmbătă între orele 09:30 și 14:00 în Parcul Central „Simion Bărnuțiu” din Cluj-Napoca.

Organizatorii au pregătit mai multe activități pentru copii: ateliere practice de brățări sau tir cu arcul, facepainting, întâlniri cu personaje din desene animate, baloane modelabile, jocuri de grădină, jocuri sportive și multe altele.

Crosul se va desfășura pe două secțiuni: prima secțiune se adresează persoanelor cu vârsta de peste 14 ani, iar la a doua vor concura copiii.

La festivitatea de premiere vor urca pe scenă două trupe de tineri clujeni: trupa „Sunătoare” și grupul vocal-instrumental „Prieteni de Poveste”.

Pentru mai multe detalii puteți accesa pagina evenimentului, „Crosul Inimilor Mari”, sau paginile de Facebook și Instagram ale ASCOR Cluj-Napoca.


Piatra de temelie centrului a fost sfințită în data de 13 octombrie 2022, de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

La finalul anului trecut a fost turnată fundația, iar în prezent se lucrează la cofrarea, armarea și turnarea planșeului peste mansardă, urmând apoi finalizarea acoperișului. Edificiul se construiește în localitatea Sânnicoară, proiectul aflându-se sub patronajul Asociației „Sfântul Nectarie” din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului și Clujului.

Cei care doresc să contribuie la construcția centrului o pot face prin donații lunare în valoare de 2 euro, trimițând SMS la numărul 8845, cu textul JOY.

De asemenea, sunt acceptate donații în conturile Asociația „Sfântul Nectarie” Cluj:

  • Lei: RO83BTRLRONCRT00C6603105
  • Euro: RO25BTRLEURCRT00C6603103

Foto credit: Centrul de îngrijiri paliative pediatrice „Sf. Hristofor”


Știri recente