Asociația „Sfântul Nectarie” – Cluj a primit statut de utilitate publică

Asociația „Sfântul Nectarie” a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului a primit statut de utilitate publică, conform Radio Renașterea.

Prin recunoașterea statutului de utilitate publică, organizația în cauză dobândește o serie de drepturi și obligații cuprinse în art. 41, alin. 1 din O.G. nr.26/2000. Printre acestea se numără dreptul de a primi în folosință gratuită bunurile care intră în categoria de utilitate publică.

Organizația are în subordine Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie”, Centrul de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Sfântul Hristofor” și Serviciul de Ambulanță „Sfântul Nectarie”.

Aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, asociația desfășoară, de 12 de ani, mai multe proiecte medicale și sociale, dintre care cel mai cunoscut este Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca.

Pe lângă activitatea spitalicească, Asociația a dezvoltat o serie de programe și parteneriate ce vizează formarea personalului medical la toate nivelurile. Astfel, încă din 2013, Centrul a permis efectuarea stagiilor de practică pentru studenții Facultăților de Medicină și asistenții medicali, precum și pentru studenții Facultăților de Teologie, Psihologie și Asistență Socială.

În 2018, pentru a putea acoperi nevoia de resursă umană cu atitudini creștine și aptitudini specifice, s-a înființat Școala Postliceală Sanitară „Sfântul Nectarie”, iar în anul 2020 a fost înființată Catedra Medicină Paliativă din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Foto credit: Radio Renașterea


Știri recente