Asociația „Spune-mi o poveste pentru suflet” formează sute de povestitori și pregătește Luna Copilăriei

Primul atelier online de formare pentru povestitori al Asociației „Spune-mi o poveste pentru suflet” a reunit marți aproape 400 de profesori, educatori, asistenți sociali, psihologi, preoți, bibliotecari, consilieri școlari și studenți din țară și din diaspora.

Atelierul intitulat „Prințesa și grădinarul și alte povești despre bunătate” a fost susținut de Ioana Revnic, președinta Asociației „Spune-mi o poveste pentru suflet”, și Veronica Iani, scriitoare și ilustratoare de cărți pentru copii.

Cele două formatoare au pus la dispoziția participanților experiența lor adunată pe parcursul a 6 ani, prin susținerea a peste 450 de ateliere pentru peste 5.000 de copii din țară și din diaspora.

Organizația le oferă, astfel, părinților și educatorilor instrumentele necesare pentru a desfășura, la rândul lor, ateliere de educație non-formală pentru copii prin intermediul poveștilor.

Următoarele ateliere de formare pentru povestitori sunt:

  • Joi, 23 mai, orele 18:00-19:30 „Povești cu sfinți sau cu supereroi?”;
  • Marți, 28 mai, orele 18:00-19:30 „Povești jucăușe”.

Pentru înscriere, completați acest formular.

Pentru cei care, din diferite motive, nu au putut participa la prima formare, aceasta va fi reluată în mod sintetic joi, 30 mai, orele 18:00-19:30.

De ce Luna Copilăriei

Asociația „Spune-mi o poveste pentru suflet” (SOPS) propune public declararea lunii iunie ca Luna Copilăriei și le oferă tuturor doritorilor resurse pentru a organiza în comunitățile lor ateliere de povești pentru copii.

„De ce Luna Copilăriei? Oricine asociază luna iunie cu Ziua Copilului, din 1 Iunie. Tot în iunie însă sunt sărbătorite și Ziua Națională pentru Adopție (în 2 iunie), Duminica Părinților și a Copiilor (în prima duminică după 1 Iunie), Ziua mondială împotriva exploatării prin muncă a copiilor (în 12 iunie)”, explică Ioana Revnic, președinta Asociației „Spune-mi o poveste pentru suflet”.

„De asemenea, în ultimii ani, diferite instituții publice, instituții educaționale de stat și private, entități bisericești și diferite organizații nonprofit au avut inițiativa de a dedica luna iunie sau o parte a ei – copiilor.”

„Am simțit că e firesc și necesar ca toate acestea să poarte un nume și așa a apărut ideea unui concept unificator – Luna Copilăriei – care să stimuleze organizarea de activități pentru copii”, spune Ioana Revnic.

Organizația a anunțat programul Lunii Copilăriei 2024 la București:

  • Ateliere de povești pentru copii în format fizic, susținute de povestitorii asociației și de voluntari care au participat la formări;
  • Festivalul Copilăriei 2024, care va avea loc în 1 Iunie, între orele 10:00 și 16:00, la Liceul Pedagogic „Anastasia Popescu” (Strada Zborului, Nr. 7-9), eveniment care constă într-o serie de activități distractive și educative pentru copii;
  • MasterClass de arta povestirii 2024 pentru adulți, organizat în 29 iunie, la Liceul Pedagogic „Anastasia Popescu” (Strada Zborului, Nr. 7-9).

Participarea la atelierele de formare și la toate evenimentele din luna iunie organizate de Asociația „Spune-mi o poveste pentru suflet” este gratuită.


Ioana Revnic este realizatoarea rubricii de Facebook #ȘcoalaDeDuminicăLaBasilica, iar scriitoarea și ilustratoarea Veronica Iani realizează, tot pe pagina noastră de Facebook, rubrica #PoveștiPentruSuflet.

Urmărește și pe Youtube seria audio cu Ioana Revnic intitulată #ȘcoalaDeDuminicăLaBasilica.

Foto credit: Ilustrație de Veronica Iani (via Spuneopoveste.com)

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews


Știri recente