Mitropolitul Andrei a participat la întrunirea anuală a Academiei Europene de Științe și Arte din Salzburg

Mitropolitul Andrei a participat sâmbătă la întrunirea anuală a Academiei Europene de Științe și Arte din Salzburg. Înaltpreasfinția Sa este membru al acestui for european din anul 2007.

Întâlnirea a avut loc în Aula Magna a Universității din Salzburg, fiind prezenți numeroși invitați și personalități europene.

Cuvântul de deschidere a fost rostit de preşedintele Academiei Europene de Științe și Arte, prof. dr. Klaus Mainzer. A urmat discursul fondatorului, prof. dr. Felix Unger, președinte de onoare al Academiei.

Prelegerea festivă a fost susținută de prof. dr. Emmanuelle Charpentier, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie în anul 2020, care a primit Medalia „Paul Crutzen”.

Mitropolitul Andrei a fost însoțit în Austria de arhidiaconul Claudiu Grama, consilier eparhial pe probleme de misiune și protocol, și de conf. univ. Nicolae Turcan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Duminică, Înaltpreasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia Krems an der Donau, Austria.


Academia Europeană pentru Ştiinţe şi Arte din Salzburg a fost fondată în anul 1990 de profesorul cardiolog dr. Felix Unger, de cardinalul Franz König, Arhiepiscopul Vienei, și de filosoful Nikolaus Lobkowicz.

Academia numără aproximativ de 1.500 de personalităţi ale vieţii universitare, acoperind şapte secţiuni: Ştiinţe umaniste, Medicină, Artă, Ştiinţe ale naturii, Ştiinţe sociale, economice şi juridice, Știinţele tehnice şi ale dezvoltării, precum şi Religiile lumii. Dintre membrii academiei, peste 30 sunt deţinători ai Premiului Nobel.

Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei a fost ales membru al Academiei Europene pentru Ştiinţe şi Arte din Salzburg, pentru secţiunea „Religiile Lumii”, în anul 2007.

Foto credit: Mitropolia Clujului / Darius Echim


Știri recente