O delegație a Patriarhiei Române, în vizită la Parlamentul European

O delegație a Patriarhiei Române se află zilele acestea la Parlamentul European. Vizita a fost organizată de Reprezentanța Patriarhiei Române pe lângă instituțiile europene și are ca scop familiarizarea delegaților cu procedeele specifice și de funcționare ale instituțiilor UE.

Cu această ocazie, delegația a vizitat și Parohiile românești „Sfântul Ierarh Nicolae” din Bruxelles și „Nașterea Maicii Domnului” din Antwerpen.

„Persoane care lucrează în poziții cheie din Administrația Patriarhală au zilele acestea oportunitatea de a se familiariza cu modul de funcționare, de multe ori destul de complex, al instituțiilor europene. Sigur că și pentru noi, cei care suntem în permanență aici, este o oportunitate de a ne contura puncte de vedere mai bine informate în fața forurilor cu care întreținem dialoguri”, a declarat pr. George Vâlcu, secretarul Reprezentanței BOR de la Bruxelles, pentru Trinitas TV.

Marți, delegații s-au familiarizat cu metodologia și cu procesul legislativ la nivelul Uniunii Europene şi au participat la un dialog de tip seminar despre alegerile pentru Parlamentul European.

Marți seară, delegația Patriarhiei Române a fost primită de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Athenagoras al Belgiei la Centrul Ortodox Ambiorix din cartierul UE al orașului Bruxelles.

Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre activitatea și pozițiile Comitetului Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană (CROCEU), pe care îl coordonează în calitate de președinte.

Delegația Patriarhiei Române la Centrul Ortodox Ambiorix. Foto: orthodoxia.be

„Delegația Patriarhiei Române pe lângă instituțiile europene este foarte importantă pentru noi”, a declarat pentru Trinitas TV Elisabeta Covaci, consilier europarlamentar.

„Sunt în Parlamentul European de 14 ani și de-a lungul timpului această delegație a fost mereu vigilentă și a intervenit exact în momentele în care se discutau legislații importante, în momentul discutării programului de cercetare și a anumitor legislații privind drepturile omului”, a adăugat Elisabeta Covaci.

Delegația Patriarhiei Române se va întoarce în țară în decursul zilei de miercuri.

Foto credit: CP Basilica

Comentarii Facebook


Știri recente