Arhiepiscopia Aradului a cheltuit peste 6 milioane de lei în activitățile filantropice de anul trecut

Arhiepiscopia Aradului a cheltuit peste 6 milioane de lei în activitățile social-filantropice din anul 2023.

În ședința Adunării Eparhiale desfășurată pe 20 ianuarie în sala festivă a Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Aradului au fost prezentate activitățile desfășurate în anul 2023.

Pentru activitățile filantropice a fost cheltuită suma de 6.094.951 lei. Din aceasta, 2.300.000 de lei au fost utilizați pentru oferirea a 80.000 de porții de mâncare la cantina socială „Sfântul Nicolae”.

Arhiepiscopia Aradului i-a ajutat pe sinistrații din Valea Crișului Alb cu peste două milioane de lei, iar prin campania „Masa bucuriei” au fost distribuite alimente în valoare de 214.510 lei.

Anul 2023 a fost dedicat pastorației persoanelor vârstnice și cântăreților bisericești. Eparhiile din Patriarhia Română au desfășurat numeroase activități incluse în tematica anului omagial și comemorativ.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat anul 2024 ca fiind „Anul omagial al pastorației îngrijirii bolnavilor” și „Anul comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Comentarii Facebook


Știri recente

Programul slujirii ierarhilor de Izvorul Tămăduirii

De sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române vor sluji după următorul program, transmis de eparhii prin intermediul Radio Trinitas. Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Efrem,…