PS Timotei Prahoveanul: Pomenirea Sfântului Nicolae ne îndeamnă la redescoperirea adevăratelor valori ale credinței

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat miercuri slujba Sfintei Liturghii, cu ocazia sărbătorii „Sf. Ier. Nicolae” la Biserica „Sf. Gheorghe”-Nou din Capitală.

În predică, ierarhul a subliniat că „dacă de multe ori în anumite biserici observăm puțini credincioși, iar în magazine foarte multă lume care caută cadouri, înseamnă că este ceva la mijloc, iar pomenirea Sf. Nicolae ne îndeamnă pe toți la redescoperirea adevăratelor valori ale credinței”.

„Sf. Ier. Nicolae s-a născut într-o familie care avea multe posibilități. Din aceste bunuri, multe le-a împărțit săracilor. A ajutat pe cei care erau nedreptățiți”.

„Sf. Nicolae s-a născut pe vremea persecuțiilor. Acestea au adus tulburare în Biserică. Creștinii se ascundeau în interiorul catacombelor, iar cei care erau prinși erau închiși, iar cei mai mulți dintre ei sfârșeau ca martiri”, a evidențiat ierarhul.

PS Timotei a spus că „Sf. Nicolae, din perioada persecuțiilor a învățat taina credinței pe care a apărat-o la Sinodul de la Niceea”.

„Având în vedere mărinimia pe care a avut-o Sf. Nicolae, la fel s-a întâmplat și cu biografii lui, foarte multe informații, unele dintre ele încă cercetate de hagiografi ne vorbesc despre bunătatea, despre blândețea, despre fermitatea credinței lui, în cazul participării la Sinodul I ecumenic de la Niceea și despre deosebita lui dăruire în slujirea bisericii”.

„Sf. Nicolae nu a avut doar o virtute, am putea spune că s-a ostenit să le împlinească pe toate”, a subliniat PS Timotei.

„Ne rugăm Sf. Ier. Nicolae să ajute tuturor celor care merg pe urmele marelui ierarh și celor care îl cinstesc”.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente