În imagini: Mitropoliții Banatului și Germaniei au fost oaspeții unei parohii românești din Berlin

Mitropolitul Serafim și Mitropolitul Banatului au fost duminică oaspeții Parohiei Ortodoxe Române „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din Berlin.

Celor doi ierarhi, care au oficiat Sfânta Liturghie, li s-au alăturat Protos. Clement Lodroman, parohul comunității, Pr. Ionuț Dragoș Manu de la Parohia „Sf. Împ. Constantin și Elena” din Berlin, Pr. Ionuț Bancilă de la Parohia „Sf. Paisie de la Neamț“ din Potsdam-Golm, Pr. Ioan Bogdan Negru și Diac. Iustin Bica, slujitori ai Parohiei „Sf. Arh. Mihail și Gavriil”, și Diac. Vasile Rusu de la Parohia „Sf. Împ. Constantin și Elena”.

Preoții români din Berlin au slujit împreună cu Mitropoliții Ioan și Serafim la Parohia „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din Capitala Germaniei duminică, 10 septembrie 2023. Foto: Parohia „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” Berlin

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Părintele Mitropolit Ioan, care a vorbit despre purtarea de grijă a lui Dumnezeu pentru sufletul fiecărui om.

„Aceasta este casa lui Dumnezeu din cetatea aceasta. Ați venit în ospeție. Cu ce-i tratați frățiile voastre pe musafirii aleși care vă vin acasă? Cu ce aveți mai bun. De aceea, și Tatăl nostru cel ceresc vă așteaptă și v-a așteptat astăzi la Cina Domnului cu ce este mai scump și sfânt în univers, cu Trupul și Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Ioan.

Mitropolitul Banatului a rostit cuvântul de învățătură la liturghia oficiată duminică, 10 septembrie 2023, în comunitatea „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din Capitala Germaniei. Foto: Parohia „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” Berlin

„Veți zice: «Părinte, eu nu m-am simțit vrednic să mă împărtășesc astăzi. Eu cu ce voi pleca de la Dumnezeu? Mie ce o să-mi dea?» Și atunci a spus Dumnezeu: «Ție, care nu te-ai împărtășit îți voi da cuvântul viu din Evanghelie». De aceea, nimeni să nu plece trist și nemângâiat. Pentru toți Dumnezeu are dar și har și binecuvântare.”

Mitropoliții Ioan și Serafim au fost prezenți la Berlin pentru o conferință despre pace a Comunității Sant’Egidio. Foto: Parohia „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” Berlin

Cei doi mitropoliți români s-au aflat la Berlin cu ocazia unei conferințe internaționale de pace organizată de Comunitatea Sant’Egidio, unde au susținut referate și au condus sesiuni plenare.

Foto credit: Parohia „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din Berlin

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente