O Conferință Internațională de Studii Patristice a avut loc la Santiago de Chile

Facultatea de Teologie a Universităţii Pontificale Catolice din Chile, în colaborare cu Facultatea de Filosofie, au organizat în perioada 16 – 19 august, a 11-a ediție a Seminarului de Studii Patristice în Santiago, capitala statului Chile din America de Sud.

Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a fost reprezentat de dr. Alexandru Prelipcean, director al Revistei Candela și lector titular la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași.

Delegatul a susţinut în limba engleză prelegerea cu titlul: „Problema ispitirii şi a răului în cadrul condacului Sfântului Roman Melodul, La ispitirea lui Iosif”, ținând cont de contextul Anului Comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești.

„Prin intermediul acestei participări, dar și a dialogului interconfesional și interdisciplinar, Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a semnat o prezență distinctă în cadrul acestei conferințe patristice internaționale, contribuind astfel la explorarea și promovarea înțelepciunii patristice în lumea contemporană”, este menționat pe site-ul Arhiepiscopiei.

„Prelegerea domnului lect. univ. dr. Alexandru Prelipcean în capitala statului Chile a ilustrat nu doar profunzimile teologice și înțelegerea subtilă a unei teme atât de importante, ci și rolul fundamental al Ortodoxiei în contextul lumii moderne”.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Comentarii Facebook


Știri recente

Programul slujirii ierarhilor de Izvorul Tămăduirii

De sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române vor sluji după următorul program, transmis de eparhii prin intermediul Radio Trinitas. Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Efrem,…