Deșteaptă-te, române! Versurile imnului nostru sunt îndemn la o mereu necesară înnoire, spune IPS Nifon

Într-un mesaj transmis de Ziua imnului național, Înaltpreasfințitul Părinte Nifon subliniază valoarea motivațională a acestui simbol pentru români.

„Versurile Imnului național se constituie într-un îndemn la o mereu necesară înnoire, la a-i depăși în jertfelnicie și osârdie, puse în slujba țării și a neamului nostru, pe cei de dinaintea noastră, și la a promova, cu devotament și cu fidelitate, valorile noastre naționale, creștine și europene”, evidențiază IPS Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, Mitropolit onorific și Exarh patriarhal.

„La fiecare intonare a Imnului național răsună în sufletele noastre acea sacră dorință de a face mereu mai mult pentru neam, pentru țară și pentru a oferi urmașilor noștri o Românie prosperă, puternică, creștină și europeană”, consideră ierarhul.

„Tot ceea ce facem în slujba neamului, a Biserici și a țării trebuie să se constituie într-un adevărat imn de laudă adusă lui Dumnezeu, dar și într-un omagiu pentru sacrificiul celor ce au făcut posibilă România europeană de astăzi”, mai spune IPS Nifon.

Îndemnul Înaltpreasfinției Sale este „să nu pregetați în a face totul pentru a dărui generațiilor viitoare, integru, frumosul nostru vis național de unitate, libertate, și demnitate”.

Citește textul integral.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente