La Mănăstirea Caraiman a început conferința națională a teologilor doctoranzi

La Centrul social‑pastoral „Sfânta Cruce” de la Mănăstirea Caraiman a început conferința națională a doctoranzilor din domeniul Teologie Ortodoxă, informează Ziarul Lumina.

Primele sesiuni ştiinţifice ale evenimentului, aflat la a 6-a ediţie, au avut loc vineri.

La eveniment a fost prezent şi Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal.

„Trebuie subliniat că această tradiție a continuat chiar și în anii pandemiei, reușind chiar și în perioada aceea, desigur cu un număr mult mai mic de participanți, ca această conferință să se desfășoare anual. Este meritul conf. dr. Adrian Lemeni, directorul Școlii Doctorale «Dumitru Stăniloae» a Facultății de Teologie Ortodoxă din București, rezultatele acestor ediții văzându‑se deja în volumele apărute sau pregătite pentru tipar cu textele comunicărilor susținute aici. Edițiile nu au teme centrale, ci fiecare doctorand a avut posibilitatea de a prezenta o lucrare legată de preocupările cele mai importante pe care le are în domeniul cercetării, legate de teza de doctorat sau de alte teme de care este preocupat”.

„Și anul acesta am văzut titlurile comunicărilor prezentate în cele două zile și m‑am bucurat să văd că toate aceste titluri sunt foarte provocatoare, răspund la o mulțime de probleme legate de spiritualitatea zilelor noastre, de influențele acestor provocări asupra fenomenului secularizării sau cel al înduhovnicirii societății. Ediția de anul acesta a fost iarăși onorată de prezența unor directori ai școlilor doctorale din alte facultăți de teologie, profesori foarte cunoscuți, iar din comunicările deja susținute tragem concluzia că există multă speranță pentru viitor, întrucât tinerii sunt cu adevărat preocupați de un studiu foarte atent, foarte dedicat acestor teme, utile vieții pastorale și misionare a Bisericii noastre”, a afirmat Preasfinţia Sa.

Referatele susţinute de doctoranzi vor fi publicate într‑un volum distinct, „Studia Doctoralia”, editat de Școala Doctorală a Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

Foto credit: Ziarul Lumina

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente