Episcopul Australiei și Noii Zeelande la Sydney: Parohia Sf. Maria va avea un centru pastoral-cultural

Preasfințitul Părinte Mihail a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Parohia „Sfânta Maria” din Sydney, împreună cu Părintele Paroh Valeriu Botezatu. Comunitatea se pregătește să construiască un centru pastoral cultural.

Părintele episcop le-a vorbit credincioșilor despre evanghelia care relatează cum Mântuitorul Iisus Hristos a vindecat un orb din naștere.

Acest om vindecat devine un mărturisitor fără teamă înaintea tuturor, a subliniat ierarhul.

La această mărturisire, recunoștință și închinare suntem și noi chemați astăzi de către Dumnezeu, care aduce în viața noastră lumina Evangheliei, a explicat Preasfinția Sa.

În acest sens, Episcopul Mihail a vorbit și despre mărturisirea pe care au făcut-o Sfinții Împărați Constantin și mama sa, Elena, care au primit mărturia crucii prin semn minunat și, odată încredințați de Dumnezeu, au devenit întocmai ca și apostolii Domnului, mărturisitori de Dumnezeu, sprijinitori ai creștinilor și ai Bisericii lui Hristos.

Cu acest prilej, ierarhul a transmis urări de bine tuturor celor care poartă numele Sfinților Constantin și Elena.

Liturghia a fost urmată de slujba Parastasului pentru ctitorii și enoriașii parohiei trecuți la Domnul.

După slujbe, Preasfințitul Părinte Mihail a prezidat ședința Consiliului Parohial, în care au fost analizate demersurile referitoare la proiectul de construcție a Centrului Pastoral – Cultural al Parohiei „Sfânta Maria”. Lucrările vor începe după alegerea firmei de construcții.

Episcopia Australiei și Noii Zeelande are un nou site web.

Galerie foto cu Biserica „Sf. Maria” din Sydney:

Foto credit: Episcopia Australiei și Noii Zeelande

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente