Românii din Seattle au sărbătorit la biserică Ziua Națională. Zece ani de la înființarea parohiei

La Biserica „Sfinții Ioachim și Ana” din Seattle au fost sărbătorite duminică atât Ziua Națională a României, cât și împlinirea a zece ani de la înființarea parohiei.

Festivitățile au debutat prin oficierea Sfintei Liturghii în cadrul căreia au fost pomeniți ctitorii bisericii și s-au înălțat rugăciuni pentru sănătatea și buna-sporire a tuturor membrilor comunității românești, a transmis pentru Basilica.ro preotul paroh Ștefan Daniel Drăgoi.

Sfânta Liturghie a fost urmată de o slujbă de pomenire pentru ctitorii adormiți și slujba de Te Deum pentru serbarea Zilei Naționale.

După încheierea slujbei, festivitățile s-au mutat în sala socială pentru un program artistic cu cântece patriotice și dansuri populare românești, susținut de Ansamblul Folcloric Datina.

În continuare, copiii care frecventează școala de duminică a parohiei au susținut un recital de cântece și poezii cu accent pe dorul de țara mamă și de locurile natale.

Spre final, interpreta de muzică populară Gabriela Radu a interpretat o suită de cântece folclorice din repertoriul propriu.

Sărbătoarea s-a încheiat cu Hora Unirii, în care s-au prins toți participanții la eveniment.


Foto credit: Parohia Seattle

Comentarii Facebook


Știri recente

Programul slujirii ierarhilor de Izvorul Tămăduirii

De sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române vor sluji după următorul program, transmis de eparhii prin intermediul Radio Trinitas. Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Efrem,…