Historia Ecclesiastica: Pr. Daniel Benga va vorbi despre cum a influențat istoria Bisericii structura și conținutul Sf. Liturghii

Pr. prof. Daniel Benga va vorbi miercuri despre „Cum a influențat istoria Bisericii structura și conținutul Dumnezeieștii Liturghii” într-o conferinţă online din seria „Historia Ecclesiastica”. 

Evenimentul va fi transmis live, de la ora 19:00, prin intermediul platformei Zoom, accesând link-ul.

„Privită ca centru al vieții creștine, Liturghia ortodoxă este în egală și un martor tăcut al istoriei Bisericii, prin faptul că în însăși structura ei se regăsesc toate elementele care au marcat evoluția ei istorică de la nucleul antiohian, la marea liturghie constantinopolitană și la elementele ei ierusalimitane și post iconoclaste”, subliniază organizatorii. 

Invitatul conferinţei este profesor la Universitatea „Ludwig Maximilian” din München.

El lansează o invitație la descoperirea vieţii comunității creștine, dar și istoria de multe ori dramatică a Bisericii, prin lectura istorică a Sfintei Liturghii.

Seria de conferințe „Historia Ecclesiastica” – direcții actuale de cercetare în istoriografia bisericească a fost inaugurată de Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Institutul de Istorie Ecleziastică „Nicolae Bocșan” al Universității „Babeș-Bolyai”, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași și Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, sub coordonarea pr. prof. univ. dr. Gabriel-Viorel Gârdan și a pr. lect. univ. dr. Paul Bogdan- Ivanov. 

Afişul evenimentului

Foto credit: Facebook / Părintele Daniel Benga

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente