„Din darurile Duhului Sfânt”: Intelectuali creștini și-au donat volumele pentru o bibliotecă parohială din Capitală

Intelectuali creștini au vizitat, în Duminica Pogorârii Duhului Sfânt, Biserica „Sfânta Vineri – Berceni”. Tema întâlnirii s-a intitulat „Din darurile Duhului Sfânt”, iar oaspeții au sosit cu propriile daruri: volume semnate de ei, pe care le-au donat bibliotecii parohiale.

Mai multe personalități ale culturii și publicisticii bucureștene au dat curs invitației Părintelui Paroh Gabriel Cățe de la Biserica „Sfânta Vineri – Berceni”.

Astfel, au trecut pragul bisericii din Berceni Părintele Silviu Tudose, asistent universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universității din București, prof. univ. dr. Radu Carp, de la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, Maestrul Grigore Leșe, profesor asociat de etnomuzicologie la Universitatea din Bucureşti, scriitorul Mihai Neamțu, doctor în Teologie al King’s College, Universitatea din Londra, și istoricul Daniel Gheorghe, doctorand al Institutului „Nicolae Iorga” din Bucureşti.

Li s-au alăturat, din lumea publicisticii și a mass-media bisericești, Sever Voinescu, redactor-șef la săptămânalul cultural Dilema Veche și realizator la Trinitas TV, și Aurelian Iftimiu, directorul Agenției de Știri Basilica.

Întâlnirea a inclus un moment de rugăciune la racla cu veșmântul Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea bisericii.

După această vizită, Răzvan Bucuroiu a scris pe Facebook: „O zi minunată, în comuniune cu frații de credință la Biserica «Sf. Parascheva» din cartierul Berceni. Părintele Paroh Gabriel Cățe, vechi prieten, ne-a invitat la un moment de comuniune cu ocazia marelui Praznic al Cincizecimii. E minunat să fie frații împreună!”

Evenimentul relevă apropierea sufletească și atașamentul intelectualității bucureștene față de Biserica Ortodoxă și deschiderea preoților pentru dialog, comuniune și schimb de experiențe, a transmis Părintele Paroh Gabriel Cățe.

Biserica „Sfânta Vineri – Berceni” a fost construită între anii 2004-2007 la inițiativa și cu contribuția financiară personală a Părintelui Gabriel Cățe. Este situată pe Aleea Erou Mirea Mioara Luiza.

Foto credit: Biserica „Sfânta Vineri – Berceni”

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente