Peste 80 de tone de ajutor umanitar oferit refugiaţilor din partea Episcopiei Basarabiei de Sud

Preasfinţitul Părinte Veniamin a amintit în Duminica Ortodoxiei că Eparhia Basarabiei de Sud a contribuit până acum cu ajutor umanitar de peste 80 de tone pentru refugiaţii ucraineni.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în 13 martie 2022 în Paraclisul Episcopal „Sf. Mare Mucenic Pantelimon” din orașul Cahul, Republica Moldova.

Cu această ocazie, Părintele Episcop a reiterat apelul său la pace şi ajutor pentru ucraineni.

„Să ajute Dumnezeu să se încheie războiul în Ucraina şi să fie pace. Să-i ajutăm după neputinţa noastră pe fraţii noştri”.

„Mulţumesc pe această cale tuturor celor care ne-au ajutat în această perioadă. De când a început războiul, Episcopia Basarabiei de Sud s-a implicat în diverse activităţi şi am încercat să-i sprijinim pe fraţii care vin din Ucraina”.

„Cu ajutorul unor ierarhi din România, dar şi din Italia, am reuşit ca din partea eparhiei noastră să oferim 80 de tone de alimente, îmbrăcăminte şi alte produse. De asemenea, mulţumim şi binefăcătorilor care ne-au sprijinit cu medicamente”, a afirmat Episcopul Basarabiei de Sud.

Imediat după începerea conflictului militar în Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a fost alături de refugiații veniți în România și în Republica Moldova oferindu-le hrană și ajutoare materiale, asistență spirituală, servicii de transport și spații de cazare.

S-au mobilizat în acest sens eparhii din țară și de peste hotare, alături de ONG-urile Bisericii. Inițiativele de sprijin pentru refugiați sunt coordonate prin platforma „Ajută cu bucurie”, unde se poate oferi ajutor material sau se pot înscrie voluntari.

Foto credit: Facebook / Episcopia Basarabiei de Sud

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente