PS Visarion: Creștinii au primit întotdeauna ajutor de la Sf. Gheorghe pentru a lupta împotriva păcatelor

Episcopul Visarion al Tulcii a slujit de sărbătoarea Sfântului Gheorghe la biserica tulceană care îl are ocrotitor pe sfântul cinstit în 23 aprilie.

Biserica „Sfântul Gheorghe” este unul dintre cele mai vechi lăcaşuri de cult din municipiul Tulcea.

Ierarhul le-a vorbit credincioşilor despre virtuţile marelui mucenic.

„Creștinii au primit întotdeauna de la Sfântul Gheorghe ajutor și binecuvântare pentru a lupta în viață împotriva păcatelor și a dușmanilor văzuți și nevăzuți”, a afirmat Preasfinţia Sa.

La Sfânta Liturghie au participat membri ai comunităţii parohiale amintite, dar și tulceni din alte parohii.

Printre cei pomeniţi la slujba de pomenire care a urmat s-au numărat și ctitorii bulgari ai bisericii, construite în urmă cu 167 de ani, dar și binefăcătorii și susținătorii români de astăzi ai bisericii.

Biserica Sf. Gheorghe din Tulcea văzută din exterior. Foto credit: Episcopia Tulcii

Scurt istoric

Biserica Sfântul Gheorghe a fost construită între anii 1854 – 1857, fiind cunoscută credincioșilor tulceni și sub numele de „Biserica bulgărească” sau „Biserica cu ceas”, datorită orologiului situat în clopotniță de peste 100 de ani.

Iconostasul ei este sculptat în 1874 de cel mai renumit artist al vremii în Bulgaria, Anton Stanishev, iar icoanele din tâmpla bisericii, în număr de 100, sunt producții bulgărești, românești, rusești și grecești ale celor mai buni pictorii ai vremii din acest spațiu ortodox multietnic al secolului al XIX-lea.

Foto credit: Episcopia Tulcii


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente