Patriarhul Justinian în lumina vremurilor: interviuri comemorative

La Editura Trinitas a văzut lumina tiparului lucrarea „Patriarhul Justinian în lumina vremurilor: interviuri comemorative”.

Autorul volumului, Diaconul Alexandru Briciu, redactor al Ziarului Lumina, cotidianul Patriarhiei Române, „a adunat mărturii ale unor ierarhi, profesori de teologie, academicieni, preoți și viețuitori ai așezămintelor monahale și mireni care l-au cunoscut personal pe vrednicul de pomenire patriarh Justinian Marina (1901-1977) care a păstorit Biserica Ortodoxă Română timp de aproape trei decenii (1948-1977)”, aşa cum se menţionează în nota editorială.

„Interviurile inedite și cele publicate în anii 2017-2018 în cotidianul Ziarul Lumina și în săptămânalul Lumina de Duminică reunesc mărturii ale contemporanilor despre cel de-al treilea Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, întregindu-i biografia cu aspecte mai puțin știute”.

„Paginile cu interviuri sunt precedate în volum de un text semnat de academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici, care le comunică cititorilor un contur succint al personalității și vieții patriarhului Justinian”, se mai precizează în nota editorială.

Lucrările pot fi achiziţionate prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărţilor Bisericeşti

Comentarii Facebook


Știri recente