Tabăra mitropolitană „Tradiţie şi noutate” din Oradea a ajuns la final

Tabăra „Tradiţie şi noutate” a Mitropoliei Ardealului care a avut loc anul acesta la Mănăstirea Sfânta Cruce din Episcopia Oradiei a ajuns la final.

Cea de-a treia ediție a proiectului a avut loc în perioada 20-26 august 2018.

Tabăra a reunit un număr de 26 de tineri din eparhiile din ţară, aceștia participând la un program care a cuprins activități de formare, educative, culturale, recreative, dar și duhovnicești.

Programul proiectului a cuprins două sesiuni de formare susținute de pr. Cristian Masaric și pr. Florin Negruțiu pe temele Comunicare şi Managementul de proiect,  care îi vor ajuta pe participanți în conceperea de proiecte pentru tineri în comunităţile parohiale.

De asemenea, pr. Alin Sonea, a susținut un atelier de lucru pe tema Contribuția Bisericii la cultivarea conștiinței naționale, punctând principalele momente în care Biserica a reprezentat un element cheie pentru evoluția istorică a neamului.

Preacuviosul Părinte Protos. Atanasie Paleu, duhovnicul mănăstirii Sfânta Cruce, le-a vorbit tinerilor despre trăirea duhovnicească în cadrul unei conferințe, iar Părintele Nicolae Robotin a punctat libertatea dăruită de viața în Hristos și bucuria familiei creștine.

Tinerii au participat la activități recreative precum concertul extraordinar susținut de „Orchestra celor 100 de viori” din Budapesta, în Piața Unirii din Oradea şi vizitarea a numeroase obiective turistice: biserica de lemn din localitatea Beznea, Moara de apă de la Roșia, Peștera Meziad, precum și Sfânta Mănăstire Izbuc.

Organizarea taberei a fost posibilă cu sprijinul oferit de Mănăstirea Sfânta Cruce din Oradea.

Foto credit: Episcopia Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente