Consistoriul Mitropolitan: Misiunea preoției, cu toate exigențele ei morale și canonice, este prea greu de purtat pentru Cristian Pomohaci

Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului a finalizat  în data de 6 octombrie 2017  studierea cazului fostului preot Cristian Dorin Pomohaci. În urma analizării tuturor faptelor, Consistoriul Mitropolitan a constatat că misiunea preoției, cu toate exigențele ei morale, dogmatice și canonice, este prea greu de purtat pentru Cristian Dorin Pomohaci.

De aceea, pentru a-i acorda totala libertate de manifestare în afara ierarhiei bisericești de drept divin și a-și putea soluționa problemele juridice din instanțele civile, fără implicarea Bisericii, Consistoriul Mitropolitan l-a degrevat de marea responsabilitate a preoției, trecându-l în rândul teologilor laici, anunță site-ul Mitropoliei Ardealului.

Hotărârea Consistoriului Mitropolitan este definitivă și irevocabilă (fără drept de recurs) (cf. art. 55, pct. 2 din Regulament).

Comentarii Facebook


Știri recente

LIVE: Slujba Învierii la Catedrala Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel oficiază slujba Învierii la Catedrala Patriarhală. Mii de credincioși participă la eveniment pe Colina Patriarhiei. Din soborul slujitor fac parte Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieşteanul şi Paisie Sinaitul, Episcopi vicari patriarhali, precum…