Lansare de carte | „Amintiri din călătorie” – activitatea Episcopiei Oradiei reflectată prin Agenția de știri Basilica

În Paraclisul Centrului Eparhial din Oradea a fost lansat miercurea aceasta volumul aniversar Amintiri din călătorie, în prezența Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Lucrarea reprezintă activitatea misionară a Episcopiei Oradiei reflectată prin intermediul Agenției de știri Basilica a Patriarhiei Române și a fost editată cu prilejul împlinirii a zece ani de la întronizarea Preasfințitului Părinte Sofronie în Eparhie.

În deschiderea manifestării din 8 martie 2017, corul Diacon Nicolae Firu al Liceului Ortodox din Oradea a interpretat cântece religioase închinate Maicii Domnului.

Pr. Cristian Rus a făcut prezentarea cărții, structurată în trei capitole: Biserica, Școala și Filantropia.

Pentru Episcopia Oradiei este o carte de referință, cu siguranță cea mai importantă realizare editorială din anul 1990 până în prezent, o pagină de istorie ecleziastică bihoreană recentă, a subliniat Pr. Cristian Octavian Rus, consilier cultural și relații mass-media al Eparhiei.

Chiriarhul Oradiei a vorbit despre caracterul memorialistic al lucrării.

Volumul reprezintă o carte de memorii a Bisericii dreptmăritoare din Bihor și cuprinde evenimente care au devenit amintiri din călătoria noastră spre veșnicie, a spus PS Sofronie.

Totodată, ierarhul a explicat că această apariție reprezintă o pledoarie pentru icoană și pentru Ortodoxie, pentru a vedea în fratele nostru, în sora noastră, chipul lui Dumnezeu, icoana care trebuie să devenim fiecare dintre noi la sfârșitul călătoriei pământești.

În încheierea evenimentului, corul Liceului Ortodox a interpretat melodia bizantină Agni Parthene, închinată Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.


Cartea a apărut în acest an, la Editura Episcop Nicolae Popovici a Eparhiei Oradiei, din inițiativa PS Sofronie. Volumul în format A4, însumând 930 de pagini, a fost tipărit la Tipografia Arhidiecezană a Arhiepiscopiei Timișoarei.

Lucrarea vine în continuarea primelor două volume din aceeași serie, apărute în anul 2015, care au cuprins cele mai semnificative evenimente și activități pastorale, misionare și liturgice, cultural-educaționale și filantropice din primii șapte ani de arhipăstoririe a Preasfințitului Părinte Sofronie în ținutul Bihorului (2007-2013).

Comentarii Facebook


Știri recente

LIVE: Slujba Învierii la Catedrala Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel oficiază slujba Învierii la Catedrala Patriarhală. Mii de credincioși participă la eveniment pe Colina Patriarhiei. Din soborul slujitor fac parte Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieşteanul şi Paisie Sinaitul, Episcopi vicari patriarhali, precum…