Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Ghigiu așezată spre închinare credincioșilor la așezământul monahal Plumbuita

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Ghighiu a fost adusă vineri, 7 octombrie 2016, la așezământul monahal de la Plumbuita cu ocazia manifestărilor ce vor avea loc în această perioadă. Icoana a fost așezată spre închinare într-un baldachin special amenajat în curtea mănăstirii.

În data de 9 octombrie 2016 Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va oficia slujba de sfințire a Altarului de vară și a celorlalte lucrări de restaurare efectuate în ultimul an.

Într-o relatare pentru  postul de radio al Patriarhiei Române, părintele Iustin Bulimar, starețul Mănăstirii Plumbuita, a îndemnat credincioșii să fie prezenți la eveniment.

Duminică, de la ora 8 va fi sâvârșită slujba sfințirii Apei. În continuare va fi oficiată Sfânta Liturghie. Slujba va fi precedată de sfințirea altarului de vară de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Cu acest prilej, facem un apel către credincioșii din București și din localitățile din împrejurimi să ne fie alături și să înălțăm împreună rugăciuni către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, a spus părintele Iustin Bulimar.

Altarul de vară al Mănăstirii Plumbuita din Capitală va fi sfinţit duminică. Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Ghighiu va fi adusă pentru închinarea credincioşilor – Basilica.ro

Foto: Mănăstirea Ghigiu

 

Comentarii Facebook


Știri recente