Proiectul „Gustați și vedeți ce bun este Domnul” în Arhiepiscopia Aradului

În Arhiepiscopia Aradului se desfășoară, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Timotei, Arhiepiscopul Aradului, proiectul „Gustați și vedeți ce bun este Domnul”, ce se adresează copiilor din grădinițe și elevilor din școli, cu scopul ca tinerii și copiii să se împărtășească, cu Trupul și Sângele Domnului, în marile posturi peste an, cu predilecție acum în Săptămâna cea Mare, a Postului Paștelui, a precizat Arhim. Teofan Mada, vicar-administrativ şi coordonator de proiect.

Un număr de 120 de copii, de la Școala Generală nr. 6, din Arad, însoțiți de Prof. Mircea Marti, s-au împărtășit la Sfânta Liturghie oficiată de preoții slujitori ai Parohiei Șega I. Asemenea prezențe, ale școlillor și grădinițelor la Sf. Liturghie și la slujbe, vor avea loc în toată această perioadă, a Săptămânii celei Mari

Participarea școlilor sau grădinițelor la Sfânta Liturghie, însoțiți de pedagogii sau educatorii lor, este o experiență a cunoașterii și a comuniunii, a bucuriei și exemplului, ce are valoare catehetic-personală, particulară, în viața fiecărui copil. Chiar cuvântul „comuniune”, pe care noi îl folosim şi pentru a desemna Euharistia, rezumă în sine dimensiunea universală a darului lui Hristos. Este frumoasă şi foarte elocventă expresia „a primi împărtăşania (comuniunea)” referită la actul de a mânca pâinea euharistică. De fapt, atunci când facem acest act noi intrăm în comuniune cu însăşi viaţa lui Iisus, în dinamismul acestei vieţi care ni se dăruieşte nouă şi pentru noi. Astfel Euharistia, în timp ce ne uneşte cu Hristos, ne deschide şi spre ceilalţi, ne face mădularii unii pentru alţii: nu mai suntem separaţi, ci suntem una în El. Împărtăşania euharistică uneşte pe fiecare copil cu cel care este lângă el, dar şi cu copiii de departe, în orice parte a lumii.

Comentarii Facebook


Știri recente