130 de autobuze hibrid vor circula pe străzile capitalei din 2020

Primăria Capitalei a anunţat în 12 august 2019, pe pagina de Facebook, achiziţia a 130 de autobuze hibrid pentru transportul public din București.

„Alături de cele 400 de autobuze Euro 6, achiziţionate anul trecut, autobuzele hibrid cumpărate acum cu finanțare nerambursabilă vor contribui la îmbunătăţirea transportului public în Capitală, la înnoirea parcului de mijloace de transport public, dar şi la diminuarea poluării generate de traficul urban”, se menţionează în comunicatul emis de primărie.

Motorul electric, utilizat de tehnologia hibrid, devine un generator de energie atunci când autobuzul frânează. Această tehnică contribuie la o reducere semnificativă a noxelor emise cât și a consumului de carburant.

Mercedes – Benz este câştigătorul licitaţiei, iar modelul livrat va fi Mercedes – Benz Citaro Hybrid, fabricat în Germania.

Autobuzul a primit premiul „Bus of the year 2019” (Autobuzul Anului 2019), acordat în cadrul evenimentului IAA 2018 (Salonul internațional de autovehicule comerciale).

„Potrivit contractului, livrarea se va face începând cu luna mai a anului viitor şi se va întinde pe o perioadă de 8 luni”, informează Primăria Capitalei.

Noile autobuze hibrid vor deservi nouă trasee din Capitală.

Finanțarea provine de la Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puțin poluante în transportul public local de persoane”.

Primăria Capitalei a anunțat cu această ocazie că vor mai fi achiziționate încă 100 de tramvaie, 100 de troleibuze şi 100 de autobuze electrice, iar contractele de cumpărare pentru acestea sunt în curs de atribuire.

Foto credit: Primăria Municipiului București/ Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sfântul Nicolae prevestește bunătatea lui Moș Crăciun sau iubirea milostivă a lui Dumnezeu

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a asistat marți la Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor la Palatul Patriarhiei. În cuvântul rostit…