Teliu | O nouă ediție a Campaniei de Prevenție și Educație pentru Sănătate

Localitatea Teliu din județul Brașov a găzduit o nouă ediție a Campaniei de Prevenție și Educație pentru Sănătate. Evenimentul s-a desfășurat în 9 iunie 2017. Echipa de voluntari ai Paraclisului Catedralei Naționale i-a consiliat și de această dată pe copii.

Ediţia cu nr. 24 s-a adresat unui număr de 450 copii ai Şcolii Gimnaziale din comuna Teliu, judeţul Braşov. Activitatea s-a desfăşurat la căminul cultural din localitate, la aceasta luând parte o echipa de voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, dintre care şi un medic specialist stomatolog, un psiholog, un asistent kinetoterapeut şi un tehnician nutriţionist.

Copiilor din clasele 0-8 li s-a prezentat o bună conduită a sănătăţii şi igienei generale, accentul punându-se pe strânsa legătură dintre cele două noţiuni: igienă şi sănătate.

Alina Ciuciuc, Tehnician nutriţionist, a apreciat că a fost o zi minunată, în compania unor copii deosebiţi. Am povestit împreună cu ei despre cum să îşi echilibreze meniul zilnic, ce aport le aduce fiecare categorie de alimente şi care sunt implicaţiile diabetului şi a obezităţii.

În continuare, Psih. Drd. Raluca Simion şi-a transmis impresiile cu privire la eveniment.

Acţiunea de la Teliu este o campanie pentru trup şi suflet care te face să îţi crească inima de bucurie când vezi profesori, preoţi, medici şi voluntari uniţi de un scop comun, nobil: promovarea sănătăţii psihice şi igienei corporale în rândul elevilor de gimnaziu. Ca psiholog, ştiu că cea mai bună investiţie pentru viitor este în cei mici. De aceea, e important, ca adulţi, să le insuflăm încredere în propriile forţe şi multă iubire de sine şi de ceilalti. Ziua de azi a fost despre autocontrol, calmitate şi sprijin reciproc.

Copiii au fost consiliaţi şi de Dr. Claudia Buduna, medic specialist stomatologie generală: Din cauza faptului că în provincie consumul de pastă de dinţi este mai scăzut decât în mediul urban, rolul meu în campania aceasta a fost să-i conştientizez pe copii asupra importanţei periajului. Le-am vorbit despre mijloace auxiliare periajului cum ar fi aţa dentară, duşul bucal etc., vizita la cabinetul stomatologic de două ori pe an chiar dacă pacientul nu acuză dureri, fiindcă medicul poate descoperi eventualele carii ascunse sau alte probleme de care ei nu-şi dau seama.

Dănuţ Prună, voluntar al Catedralei Naţionale, a mulţumit celor care facilitat desfăşurarea acestei ediţii.

Aş dori sa aduc multumiri Arhepiscopiei Sibiului, Părintelui consilier eparhial Cândea Ciprian de la Sectorul Social -flantropic al Arhiepiscopiei Sibiului, oficialităţilor locale din comuna Teliu, Părintelui paroh Hascau Tudor Cristian pentru ospitalitatea arătată faţă de semeni şi, nu în ultimul rând, Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru, iniţiatorul şi coordonatorul Campaniei de Prevenţie şi Educaţie pentru Sănătate. Cu bucurie în suflet, ţin să menţionez că numărul total al celor care au beneficiat în cadrul acestei campanii a depăşit cifra de 5500.

La final, toți copiii au primit produse de igienă personală.

Astăzi, voluntarii s-au deplasat în comuna Inoteşti, judeţul Prahova, pentru a consilia locuitorii de aici, dar de această dată în cadrul Campaniei Sănătate pentru Sate.

Comentarii Facebook


Știri recente