PS Timotei Prahoveanul: Patriarhul Justinian rămâne un apărător al Bisericii și un luptător în vremuri de furtună

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a prezidat joi, 16 februarie 2017, primul cerc pastoral din acest an al Protopopiatului Sector 4 Capitală.

Tema centrală a întrunirii, care a avut loc la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală, a reprezentat-o activitatea pastorală a Patriarhului Justinian Marina.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a menționat că Patriarhul Justinian rămâne în conștiința tuturor un apărător al Bisericii și un luptător în vremuri de furtună.

 Au fost scoase în relief dragostea lui față de Biserică, încercările prin care a trecut și tot ce a realizat în vremuri foarte dificile. Patriarhul Justinian rămâne un apărător al Bisericii și un luptător în vremuri de furtună, a  declarat Preasfinția Sa pentru Radio Trinitas.

La rândul său, medicul George Stan, invitatul special al reuniunii, a declarat că Patriarhul Justinian a realizat lucruri remarcabile într-o perioadă grea pentru Biserica Ortodoxă.

Pe mine m-a impresiont întotdeauna numărul și însemnătatea realizărilor sale. Acestea au fost înfăptuite într-o perioada în care a trebuit să slujească Sfânta noastră Biserică cu jerfelnicie, a spus George Stan.

Al treilea conferențiar al ședinței a fost părintele Claudiu Constantin, slujitor la Biserica Delea Nouă din București. Acesta a spus că Patriarhul Justinian a clădit nu numai școli și biserici de zid, ci și biserici în sufletele oamenilor.

La final au fost discutate unele probleme curente din viața parohiilor din Protopopiatul Sector 4 Capitală.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Patriarhul Daniel la Curtea de Arges

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…