PS Timotei Prahoveanul: Patriarhul Justinian rămâne un apărător al Bisericii și un luptător în vremuri de furtună

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a prezidat joi, 16 februarie 2017, primul cerc pastoral din acest an al Protopopiatului Sector 4 Capitală.

Tema centrală a întrunirii, care a avut loc la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală, a reprezentat-o activitatea pastorală a Patriarhului Justinian Marina.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a menționat că Patriarhul Justinian rămâne în conștiința tuturor un apărător al Bisericii și un luptător în vremuri de furtună.

 Au fost scoase în relief dragostea lui față de Biserică, încercările prin care a trecut și tot ce a realizat în vremuri foarte dificile. Patriarhul Justinian rămâne un apărător al Bisericii și un luptător în vremuri de furtună, a  declarat Preasfinția Sa pentru Radio Trinitas.

La rândul său, medicul George Stan, invitatul special al reuniunii, a declarat că Patriarhul Justinian a realizat lucruri remarcabile într-o perioadă grea pentru Biserica Ortodoxă.

Pe mine m-a impresiont întotdeauna numărul și însemnătatea realizărilor sale. Acestea au fost înfăptuite într-o perioada în care a trebuit să slujească Sfânta noastră Biserică cu jerfelnicie, a spus George Stan.

Al treilea conferențiar al ședinței a fost părintele Claudiu Constantin, slujitor la Biserica Delea Nouă din București. Acesta a spus că Patriarhul Justinian a clădit nu numai școli și biserici de zid, ci și biserici în sufletele oamenilor.

La final au fost discutate unele probleme curente din viața parohiilor din Protopopiatul Sector 4 Capitală.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente