Prima vizită a Arhiepiscopului Anastasie al Albaniei în Sfântul Munte Athos

Preafericitul Părinte Anastasie, Arhiepiscopul Tiranei, Durrësului şi al întregii Albanii, se află începând de luni, 15 mai 2017, în vizită în Sfântul Munte Athos, în Grecia.

Aceasta este prima vizită efectuată de Preafericirea Sa în Sfântul Munte de când a fost ales ca Primat al Bisericii Ortodoxe din Albania (1992), informează amen.gr.

PF Anastasie a fost primit de protepistatul Muntelui Athos, starețul Varnava, de membrii Sfintei Epistasii și de reprezentanții celor douăzeci de mănăstiri.

Preafericirea Sa a fost condus la Mănăstirea Protaton, unde s-a închinat icoanei Maicii Domnului Axion estin (Vrednică ești).

Cu acest prilej, în Biserica Mănăstirii Protaton a fost oficiată o slujbă de Te Deum.

Preafericitul Părinte Anastasie Yannoulatos s-a născut în data de 4 noiembrie 1929 în Piraeus, Grecia.

Primatul Albaniei este cunoscut pentru iniţiativele sale misionare din Africa de Est şi pentru activitatea sa decisivă în reînvierea Bisericii din Albania în perioada de criză din secolul al douăzecilea după ce aceasta fost decimată de regimul comunist.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Catavasier

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a apărut cartea Catavasier sau Octoih Mic. Cartea cuprinde: Cântările Învierii pe cele opt glasuri, Polielee și Mărimuri, Catavasiile de peste an și alte cântări de trebuință din…

PS Sofronie: Avem datoria să păzim unitatea Bisericii

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a sfințit duminica aceasta biserica cimitirului parohial din Husasău de Criș, informează Pr. Cristian Rus, consilier cultural și relații mass-media al Eparhiei. După târnosirea locașului cu hramurile Învierea lui Lazăr…