Prevenție și Educație pentru Sănătate în județul Buzău | Medicii voluntari i-au vizitat pe Copiii din Glodeanu

Campania de Prevenție și Educație pentru sănătate a ajuns la a douăzeci și cincea ediție. În cadrul activității de astăzi cincizeci copii din localitatea buzoiană Văcăreasca, comuna Glodeanu-Siliștea au primit asistență medicală și sfaturi, dar și produse de igienă.

Întâlnirea cu cei mici s-a desfăşurat la Centrul Social Copiii din Glodeanu. Din echipa de voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au făcut parte: un medic specialist stomatolog, un medic specialist în psihiatrie pediatrică, un asistent kinetoterapeut şi un tehnician nutriţionist.

Copiilor de la Centru li s-a vorbit despre igienă şi sănătate. Medicii le-au explicat strânsa legătură dintre cele două noţiuni.

Parohul din localitate și-a exprimat aprecierea față de efortul voluntarilor:

Chiar dacă 1 iulie se anunţase cea mai călduroasă zi, medicii voluntari de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului şi-au ţinut promisiunea de a veni în ajutorul copiilor din comunitatea noastră prin campania de informare, oferind materiale informative, dulciuri şi produse de igienă, a subliniat Părintele Alexandru Ivaşcu, Parohul comunității din Văcăreasca.

Copiii, preşcolari şi şcolari, au fost atenţi şi receptivi la tot ce li s-a prezentat, au pus întrebări şi au venit cu idei inedite atunci când au fost invitați să caute soluţii la diferite probleme, a precizat Dr. Tocaci Georgiana-Alina, specialist în psihiatrie pediatrică.

Conform voluntarului Dănuț Prună de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, numărul total de beneficiari ai Campaniei de Prevenție și Educație pentru sănătate a ajuns la 5600.

Mulțumim pentru sprijinul acordat Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, Pr. Ionuţ Vuță, consilier în cadrul Sectorului Social – Filantropic şi misionar al Eparhiei, Pr. Paroh Alexandru Ivaşcu pentru ospitalitate şi bună organizare şi nu în ultimul rând, Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru – iniţiatorul şi coordonatorul Campaniei de Prevenţie şi Educaţie pentru Sănătate, a adăugat voluntarul.

Voluntarii Catedralei Naționale le-au împărțit copiilor haine, produse de igienă, alimente și dulciuri.

La final, cei mici au asistat la un program artistic susţinut de voluntari.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…