Prevenție și Educație pentru Sănătate în județul Buzău | Medicii voluntari i-au vizitat pe Copiii din Glodeanu

Campania de Prevenție și Educație pentru sănătate a ajuns la a douăzeci și cincea ediție. În cadrul activității de astăzi cincizeci copii din localitatea buzoiană Văcăreasca, comuna Glodeanu-Siliștea au primit asistență medicală și sfaturi, dar și produse de igienă.

Întâlnirea cu cei mici s-a desfăşurat la Centrul Social Copiii din Glodeanu. Din echipa de voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au făcut parte: un medic specialist stomatolog, un medic specialist în psihiatrie pediatrică, un asistent kinetoterapeut şi un tehnician nutriţionist.

Copiilor de la Centru li s-a vorbit despre igienă şi sănătate. Medicii le-au explicat strânsa legătură dintre cele două noţiuni.

Parohul din localitate și-a exprimat aprecierea față de efortul voluntarilor:

Chiar dacă 1 iulie se anunţase cea mai călduroasă zi, medicii voluntari de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului şi-au ţinut promisiunea de a veni în ajutorul copiilor din comunitatea noastră prin campania de informare, oferind materiale informative, dulciuri şi produse de igienă, a subliniat Părintele Alexandru Ivaşcu, Parohul comunității din Văcăreasca.

Copiii, preşcolari şi şcolari, au fost atenţi şi receptivi la tot ce li s-a prezentat, au pus întrebări şi au venit cu idei inedite atunci când au fost invitați să caute soluţii la diferite probleme, a precizat Dr. Tocaci Georgiana-Alina, specialist în psihiatrie pediatrică.

Conform voluntarului Dănuț Prună de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, numărul total de beneficiari ai Campaniei de Prevenție și Educație pentru sănătate a ajuns la 5600.

Mulțumim pentru sprijinul acordat Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, Pr. Ionuţ Vuță, consilier în cadrul Sectorului Social – Filantropic şi misionar al Eparhiei, Pr. Paroh Alexandru Ivaşcu pentru ospitalitate şi bună organizare şi nu în ultimul rând, Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru – iniţiatorul şi coordonatorul Campaniei de Prevenţie şi Educaţie pentru Sănătate, a adăugat voluntarul.

Voluntarii Catedralei Naționale le-au împărțit copiilor haine, produse de igienă, alimente și dulciuri.

La final, cei mici au asistat la un program artistic susţinut de voluntari.

Comentarii Facebook


Știri recente