Peste 300 de tineri din diaspora în tabere de vară organizate în România

Peste trei sute de copii și adolescenți români din diaspora sunt așteptați să participe, anul acesta, la taberele de vară organizate de Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale, în parteneriat cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

„Tabăra internațională de tradiție și spiritualitate”, cum este cunoscută din edițiile precedente, se va desfășura în mai multe serii la Tismana, Mănăstirea Sâmbăta de Sus, Mănăstirea Neamț și Nemțișor-Neamț, în perioada 19-29 iulie 2016, informează Radio Trinitas.

Proiectul își propune să ofere copiilor români din afara granițelor țării posbilitatea de a intra în contact cu tradițiile și identitatea culturală, lingvistică și religioasă a părinților lor.

Pe durata a două săptămâni, copiii vor participa la diverse ateliere de creație, dans și muzică, dar și de cunoaștere a limbii române.

De asemenea, vor descoperi frumusețile ținuturilor natale prin excursii și drumeții și vor cunoaște credința strămoșească prin intermediul catehezelor.

Comentarii Facebook


Știri recente