„Ortodoxia este frumoasă” – Corala Nicolae Lungu felicitată de Patriarh

„Ortodoxia este adevărată și frumoasă”, a afirmat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în Duminica Sfintelor Paști, făcând referire la activitatea Coralei Nicolae Lungu. Patriarhul i-a binecuvântat și felicitat pe membrii corului în Salonul Sfinților Români din Reședința Patriarhală, imediat după Slujba Vecerniei.

„Ortodoxia este adevărată și frumoasă. Și aceasta se vede mai ales prin modul în care slujbele noastre, rugăciunile Bisericii sunt susținute de muzică”, a spus Preafericirea Sa.

Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române are o vechime de peste 200 ani. Pupitrul corului a găzduit de-a lungul vremii nume de excepţie în dirijat şi compoziţie.

După ce a audiat câteva imne specifice perioadei pascale intonate de Corala Nicolae Lungu, Părintele Patriarh a evidențiat importanța muzicii bisericești în cultul ortodox.

„Muzica este un ajutor suplimentar pentru a sensibiliza pe omul aflat în stare de rugăciune. Această «deschidere a cuvintelor» – cum spune Sf. Ioan Gură de Aur – este o binecuvântare care presupune totuși înmulțirea talanților”

Patriarhul Daniel le-a mulțumit membrilor Coralei pentru lucrarea misionară pe care au desfășurat-o în timpul Postului Sfintelor Paști prin diferite deplasări la parohii și biserici, lucrare ce reprezintă „binevestirea Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos prin cuvântul cântat”.

„Vă felicităm că nu îngropați talantul, ci îl cultivați, îl faceți roditor și strălucitor!”, a spus Preafericirea Sa.

La final, Patriarhul s-a rugat Mântuitorului Hristos să le dăruiască membrilor Coralei Nicolae Lungu „bucuria învierii și pace în suflet, pentru a continua lucrarea misionară prin binevestirea iubirii lui Dumnezeu față de lume”.

Foto credit: ZL

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Ce s-a vorbit la Iași și Neamț despre „Duhovnicul Bucureștilor”

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi au organizat în perioada 13-15 noiembrie 2018 Colocviul Internaţional „Întâlnirea cu Duhovnicul”, dedicată „Duhovnicului Bucureștilor” – Părintele Sofian Boghiu (1912-2002). Mitropolitul Teofan despre „Duhovnicul…